BIK Karlskoga tog stabil vinst i Nobelhallen mot Karlskrona HK

Av på 16 mars, 2019

BIK Karlskoga mötte Karlskrona HK i Nobelhallen i HockeyAllsvenskans slutspelsserie, Karlskoga låg inför matchen på tredje plats.

Karlskoga genomförde den första perioden på ett riktigt bra sätt där de inte lät Karlskrona komma fram i några farliga lägen, istället var det hemmalaget som kunde ta ledningen i den åttonde minuten. Med 2.43 minuter kvar att spela av perioden drog Juliuz Persson i Karlskoga på sig en utvisning, men även där visade BIK upp styrka och släppte inte till någonting. Perioden slutade 1-0 till Karlskoga.

I den andra perioden bjöds det på hawaiispel med en anings överläge för Karlskoga, hemmalaget förlorade skottstatistiken med 12-4 i Karlskronas fördel. Sett till spelet så var det BIK som var vassast och skapade farligast målchanser, men med en passning för mycket och oskärpa blev det inte några mål för Karlskoga i mellanperioden som var i fortsatt ledning.

Den tredje perioden blev en lugn snäll tillställning där det inte bjöds upp till varken kamp eller fysiskt spel, däremot kunde Karlskoga effektivt utnyttja sina två powerplaylägen och gå upp i en tre – noll ledning som även blev slutresultatet.

Det var Karlskoga som var det bättre laget sett över 60 minuters spel, matchen i sig blev en riktigt snäll tillställning utan slutspelskaraktär. Konstigt när så mycket står på spel, men Karlskrona bjöd inte upp och det såg inte heller ut som om Karlskrona vill vara med i racet.

Tack vare vinsten för Karlskoga är de nu uppe på en andra plats efter Leksand, det tack vare att Modo tog sin match mot Västerås till förlängning där VIK var det bättre laget och fick med sig extrapoängen. Leksand har 10 poäng, Karlskoga 8 poäng och Västerås på 8 poäng men med sämre målskillnad. 

I den fjärde omgången av HockeyAllsvenskans slutspelsserie tar sig BIK Karlskoga an just den närmast jagande konkurrenten Västerås i Nobelhallen, Måndag 18 Mars 2019 blir det åka av i Nobelhallen.


Fakta:

Första perioden sjunde minuten mål Karlskoga, Gustaf Thorell gjorde 1-0. Åttonde minuten utvisning Karlskrona, två minuter Viktor Grahn tripping. Powerplay Karlskoga, ingen utdelning. 18 minuten utvisning Karlskoga, två minuter Juliuz Persson tripping. Powerplay Karlskrona, ingen utdelning. 

Första perioden slutade 1-0 till BIK Karlskoga
Skottstatistik första perioden BIK Karlskoga 8 – Karlskrona HK 9

Andra perioden sjätte minuten timeout Karlskrona. 16 minuten utvisning Karlskoga, två minuter Juliuz Persson charging. Powerplay Karlskrona, ingen utdelning. 

Andra perioden slutade 0-0
Skottstatistik andra perioden BIK Karlskoga 4 – Karlskrona HK 12

Tredje perioden sjätte minuten utvisning Karlskrona, två minuter Kalle Miketinac hög klubba. Powerplay Karlskoga mål i åttonde minuten, Gustaf Thorell gjorde 2-0. 17 minuten utvisning Karlskrona, två minuter Joseph Jonsson holding. Powerplay Karlskoga mål i 18 minuten, Fredrik Forsberg gjorde 3-0.

Tredje perioden slutade 2-0
Skottstatistik tredje perioden BIK Karlskoga 14 – Karlskrona HK 6

Matchen slutade BIK Karlskoga 3 – Karlskrona HK 0
Skottstatistik matchen BIK Karlskoga 26 – Karlskrona HK 27

Anders Olofsson, Sport | Hockey
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in