BIK Karlskoga tog viktig seger borta mot IK Oskarshamn

By on 17 oktober, 2018

BIK Karlskoga tog sig an IK Oskarshamn borta i den tionde rundan av Hockeyallsvenskan, ett Karlskoga som fortfarande saknar forwardsstjärnan Gustaf Thorell och backen ViktorLang. Positivt för laget är att Linus Rotbakken är tillbaka i Karlskogadräkten för första gången sedan premiärmatchen, han är tillbaka efter hjärnskakning som sjunde back mot Oskarshamn, skriver Nya Wermlands-Tidningen.

Det var ett Karlskoga som stod sig bra i den första perioden och släppte inte till något över huvudtaget, det var Oskarshamn som hade ett litet övertag och vann skottstatistiken, men inga gjorda mål.

I andra periodens sjunde minut fick BIK Karlskoga ett mål bortdömt, bortalaget kämpade på och i den nionde minuten fick de utdelning genom Gustaf Franzen när han gjorde 1-0. Karlskoga stretade på bra och det blev en jämn, tajt mellanperiod, skottstatistiken 4-1 till hemmalagets fördel säger väl allt.

Karlskoga levde farligt i den första halvan av tredje perioden när Oskarshamn tilläts komma fram ett flertal chanser, men BIKs målvakt Henrik Lundberg stod i vägen. Karlskoga ryckte upp sig och i den 13 minuten efter att ha snurrat runt i Oskarshamns zon ett bra tag satt 2-0, de var Fredrik Höggren som gjorde målet. Reducering kom i den 16 minuten då Oskarshamn gjorde 1-2, Karlskoga vaknade till liv efter målet och höjde tempot. Något som hjälpte då de gick fram till 3-1, Julius Persson i BIK stod för ett riktigt mål rätt upp i krysset. Av bara farten punkterade Karlskoga matchen i den 20 minuten då de gjorde 4-1 genom Fredrik Höggren.

Inför omgången hade Oskarshamn sex raka segrar och Karlskoga tagit poäng i åtta raka, i kvällens match var det gästerna BIK Karlskoga som gjorde en helgjuten insats. Karlskoga spelade smart, defensivt i den första delen av matchen för att successivt jobba sig in i matchen. Det var Oskarshamn som inte kunde luckra upp BIK, det var gästerna som tog en viktig seger och fick med sig tre sköna poäng hem. BIK Karlskoga möter i nästa omgång Almtuna IS på fredag 19 oktober hemma i Nobellhallen.