BIK Karlskoga vände och vann borta mot AIK

By on 11 februari, 2023

BIK Karlskoga kom till match borta mot AIK med ett riktigt bra facit i ryggen, hela nio vinster av de tio senaste omgångarna. I dagens match ställdes man mot AIK på bortaplan, en match som man vände och vann rättvist.

Inledningsvis började Karlskoga en aning trevande där AIK var högt upp i banan, trots det kändes spelet stabilt. Man tog ledningen i den elfte minuten, där och då såg det fortsatt bra ut. AIK kom tillbaka och kunde kvittera efter en tilltrasslad situation i Karlskogas zon, 1-1 målet kom i den 15 minuten, ett resultat som stod sig perioden ut.

Den andra perioden blev till en bökig, ganska slarvig tillställning där inget av lagen fick till något organiserat spel. AIK tog ledningen i den 12 minuten där Karlskoga inte var med på noterna. Det stökiga spelet fortsatte och Karlskoga började dra på sig utvisningar, något man inte ska göra om man vill vinna matcher. Nu kunde AIK utnyttja den sista utvisningen för gästerna där de utökade ledningen till 3-1, Karlskoga kom inte närmare trots en massiv press i slutet av mittperioden.

Karlskoga kom ut i den tredje perioden och mer eller mindre krossade AIK när man både kvitterade och tog ledningen under de nio första minutrarna, hemmalaget försökte komma tillbaka men kom aldrig riktigt nära. Istället var det Karlskoga som höll ihop spelet bäst, man utökade även ledningen med ytterligare två mål i öppet mål i slutet av matchen och det slutade 6-3 till Karlskoga.

Det här var en match där Karlskoga visade upp tre sidor, först en trevande där man letade spel och formationer där det blev oavgjort. Sen kom en period där det grisiga, stökiga och bökiga spelet dominerade. En period som inte alls passade Karlskoga, den förlorade man. Sen avslutade man med att visa upp ett vinstgivande spel i form av kylighet, kvalité där man varken tvekade eller tjurrusade. Sett till matchen så ska man helst spela en match som man gjorde i den sista tredjedelen där man avgjorde med ett mer bestämt beteende, gärna slänga in mer energi typ den som man visade hemma senast mot Björklöven. Kan man få ihop den kombinationen kan man gå riktigt långt, för om man kan visa upp ett sånt spel kan man garanterat vinna mot alla lag. Nu vann BIK Karlskoga matchen på Hovet mot AIK rättvist med 6-3.

Matchandet så här i slutet av säsongen och det ska summeras är tajt, nästa vecka ska Karlskoga spela tre matcher. Karlskoga börjar på måndag 13 februari hemma i Nobelhallen där man tar emot Västerviks IK, det gör man i den 44 omgången av Hockeyallsvenskan. Efter det är match både onsdag och fredag, men mer om det senare.

Matchfakta AIK – BIK Karlskoga

• 10.37 Mål Karlskoga, 0-1 Albin Eriksson.
  • 14.48 Mål AIK, 1-1 Filip Windlert.
  • 15.17 Utvisning Karlskoga, två minuter Philip Eriksen, Holding.
  • 18.49 Utvisning AIK, två minuter Zion Nybeck, Tripping.

Första perioden slutade 1-1
Skottstatistik första perioden AIK 11 – BIK Karlskoga 5

• 24.17 Utvisning AIK, två minuter Alfred Barklund, Interference.
  • 31.10 Mål AIK, 2-1 Oskar Magnusson.
  • 32.04 Utvisning AIK, två minuter Zion Nybeck, Interference.
  • 33.56 Utvisning Karlskoga, två minuter David Lilja, Slashing.
  • 36.59 Utvisning Karlskoga, två + två minuter Viktor Lennartsson, Roughing + Unsportsmanlike Conduct.
  • 36.59 Utvisning AIK, två minuter Oskar Magnusson, Roughing.
  • 37.12 Mål AIK, 3-1 Daniel Muzito-Bagenda.

Andra perioden slutade 2-0 till AIK