BIK Karlskoga vände och vann i hemmapremiären

By on 16 oktober, 2021

Det var dags för en efterlängtad hemmapremiär för BIK Karlskoga då man tog emot Västerviks IK i Nobelhallen för den sjunde omgången av Hockeyallsvenskan.

Karlskoga som hittills bara förlorat mot HV71 och låg inför matchen på en tredjeplats i tabellen. Västervik som skrapat ihop fyra vinster och två förluster låg på en sjätte plats.

Det var mest Karlskoga som gällde i den första perioden då Västervik inte skapade speciellt mycket. Något som saknades från Karlskogas sida var dock deras effektivitet i powerplay där Västervik lyckades stänga till boxen. Det hela blev en ganska tråkig period. Perioden slutade 0-0.

I den andra perioden var det ett helt annat Västervik som kom ut på isen, bortalaget fullkomligt dominerade spelet och kunde i den femte minuten ta ledningen med 0-1 genom Joshua Wilkins. Västervik fortsatte att styra spelet men i den 17 minuten kunde David Lindquist styra in kvitteringen till 1-1, vilket också blev resultatet i perioden.

Västervik öppnade även den tredje perioden starkt och i den femte minuten drabbades Karlskoga ett av matchstraff, hemmalaget red dock ut den femminutersutvisningen och stärkta av detta kunde man ta upp kampen om ett ledningsmål. Detta kom i den 14 minuten genom Gustaf Franzén 2-1 till hemmalaget. Efter målet satsade Västervik allt framåt för att få till en kvittering, men i den 14 minuten när bortalaget tagit ut sin målvakt kunde Viktor Lennartsson sno åt sig pucken och sätta 3-1 och punktera matchen. Matchen slutade 3-1.

Idag saknade jag den effektivitet som man kunnat se i Karlskogas tidigare matcher, i den första perioden var man extremt ineffektiva och det höll på att kosta dem matchen. Nu kom man tillbaks och efter femminutersutvisningen i den tredje perioden så fick man en boost. Nu hoppas jag att man kan ta den här avslutningen med sig till onsdagens match då man åter spelar på hemmaplan.

BIK Karlskoga spelar nästa match på Onsdag den 20 Oktober hemma i Nobelhallen mot Tingsryd AIF.

Första perioden tredje minuten utvisning Västervik, två minuter Skyler Mckenzie Holding. Powerplay Karlskoga, inget resultat. Sjunde minuten utvisning Karlskoga, två minuter William Pethrus Hooking. Powerplay Västervik, inget resultat. 12 minuten utvisning Västervik, två minuter Max Krogdahl Slashing. Powerplay Karlskoga, inget resultat.

Första perioden slutade 0-0
Skottstatistik första perioden BIK Karlskoga 12 – Västervik IK 2

Andra perioden  femte minuten mål Västervik, Joshua Wilkins satte 0-1. Sjätte minuten utvisning Karlskoga, två minuter Albert Lyckåsen Hooking. Powerplay Västervik, inget resultat. 17 minuten mål Karlskoga, David Lindquist kvitterade 1-1.

Andra perioden slutade 1-1
Skottstatistik andra perioden BIK Karlskoga 5 – Västervik IK 8

Tredje perioden sjätte minuten utvisning Karlskoga, femminuter + matchstraff Wilhelm Westlund Knätackling. Powerplay Västervik, inget resultat. 12 minuten utvisning Västervik, två minuter Martin Fransson Holding. Powerplay Karlskoga, inget resultat. 14 minuten mål Karlskoga, Gustaf Franzén satte 2-1. 19 minuten utvisning Västervik, två minuter Erik Gustafsson Interference. Powerplay Karlskoga, inget resultat.

Tredje perioden slutade 2-0