BIK Karlskoga vann första kvartsfinalmatchen mot Mora IK

By on 25 mars, 2022

Nu börjar Hockeyallsvenskans slutspel och BIK Karlskoga började mot Mora IK hemma i Nobelhallen, nu när det var dags var kvartsfinal och första matchen av sju.

Karlskoga hade nu vilat i nio dagar och frågan var hur detta hade påverkat laget jämfört med Mora som redan var i fullt matchtempo. I grundserien var det dock fördel Karlskoga då man vunnit tre av fyra möten.

Den första perioden började med en snabb och offensiv hockey från båda lagen, men Karlskoga lyckades något bättre både framåt som hemåt och skapade de vassaste chanserna. Men på det hela taget blev det en tight period där båda lagens försvar stod upp mot motståndarna och slutade 0-0.

I den andra perioden intensifierades kampen och båda lagen krigade om varje puck. Karlskoga var dock lyckosamma med sin höga press och Mora hade svårt att komma med fart in i offensiv zon. Spelet kändes ganska jämnt förutom Moras problem att få med sig farten i anfallen, men i den 13 minuten kunde David Lilja sätta 1-0 efter en snabb spelvändning som lämnade honom i princip ensam med målvakten. Mora höjde sig sedan mot slutet av perioden men lyckades inte kvittera. Perioden slutade 1-0 till Karlskoga.

Tredje perioden började med nästan två minuter i spel fyra mot fyra vilket dock inte resulterade i några mål. Karlskoga fortsatte att bryta Moras anfall högt och var tighta framför eget mål, men Mora fortsatte att jobba för en reducering och skapade några lägen fast då stod en storspelande Lars Volden där och stängde igen. Trots ett fem minuters powerplay så lyckades inte Mora få in pucken men där bortalaget tagit ut målvakten så kunde Aleksi Rekonen sätta 2-0 i tom kasse. Matchen slutade 2-0 till Karlskoga.

En stark match från Karlskogas sida och jag gillar speciellt hur man lyckades bryta Moras anfall högt upp på planen. Kan man fortsätta att spela så här kam man gå hur långt som helst och jag ser fram mot nästa möte nu på söndag.

Nästa match spelar BIK Karlskoga på

Matchfakta BIK Karlskoga vs Mora IK

• 14.13 utvisning Karlskoga, två minuter Åke Stakkestad. Powerplay Mora, utan resultat.
  • 17.56 utvisning Mora, två minuter Kalle Miketinac. Powerplay Karlskoga, utan resultat.

Första perioden slutade 0-0
Skottstatistik första perioden BIK Karlskoga 8 – Mora IK 9

• 12.16 mål Karlskoga, 1-0 David Lilja.
  • 19.57 utvisning Karlskoga, två minuter David Lindquist.
  • 19.57 utvisning Mora, två minuter Albin Grewe. Spel 4 mot 4, utan resultat.

Andra perioden slutade 1-0 till Karlskoga
Skottstatistik andra perioden BIK Karlskoga 9 – Mora IK 13

•  Spel 4 mot 4 i 1.57. Utan resultat.
  • 07.51 utvisning Karlskoga, två minuter David Lilja Roughing.
  • 07.51 utvisning Mora, två minuter Kristoffer Gunnarsson Roughing.
  • 07.51 utvisning Karlskoga, fem minuter + game Wilhelm Westlund Crosschecking + Misconduct. Powerplay Mora, utan resultat.
  • 19.08 mål Karlskoga, 2-0 Aleksi Rekonen.

Tredje perioden slutade 1-0 till Karlskoga