BIK Karlskoga vann i tredje perioden

By on 15 februari, 2023

Under onsdagen tog BIK Karlskoga emot HC Vita Hästen hemma i Nobelhallen för den 45 omgången av Hockeyallsvenskan 2022/2023.

Karlskoga förlorade senast ordentligt mot seriejumbon Västervik och var nu sugna på revansch, dock var både David Lilja och Albin Eriksson sjuka och spelade inte. Vita Hästen å andra sidan förlorade mot Djurgården och behövde trepoängare för att överhuvud taget kunna ta sig in i topp sexan, men också för att slippa inblandning i bottenstriden.

Det var Vita Hästen som började den första perioden bäst och skapade en del lägen samtidigt som Karlskoga hade svårt att etablera spel i offensiv zon. Karlskoga jobbade sig dock in i matchen och började skapa målchanser. Hemmalaget spurtade mot slutet av perioden med ett par vassa chanser, men perioden slutade 0-0.

Karlskoga började den andra perioden bra men hade det svårt att få till några länger anfall och i den 29 minuten kunde Vita Hästen sätta ledningsmålet 0-1. I slutet av perioden fick Karlskoga ett par powerplay, men laget spelade för plottrigt i nummerärt överläge vilket ställde till det för dem flera gånger. Samtidigt storspelade Vita Hästens målvakt som gjorde flera paradräddningar, detta ledde till att Vita Hästen gick till pausvila i ledning. Andra perioden slutade 1-0 till Vita Hästen.

I den tredje perioden var det åter Vita Hästen som tog kommandot och gjorde det jobbigt för Karlskoga. Hemmalaget jobbade sig dock sakta tillbaks och kunde i den 53 minuten i nummerärt underläge kvittera genom David Lindquist. Efter målet gjorde Vita Hästen ett ryck som Karlskoga kunde stå i mot och i den 60 minuten kunde hemmalaget avgöra genom Henrik Larson som fräckt bröt in framför mål och satte 2-1, vilket också blev slutresultatet.

I början av den tredje perioden så tyckte jag att Karlskoga såg ganska uträknade ut då Vita Hästens spelare såg mycket hungrigare ut. En känsla jag fick var att karlskogaspelarna verkade ganska mätta efter sin svit på tio matcher med poäng på raken och 18 poäng ned till play in, men man lyckades ta sig ur detta och lösa uppgiften. Nu väntar Kristianstads IK borta nu på fredag den 17 februari så det gäller ladda om då Kristianstad ligger på tionde och sista play in plats, så de lär kriga med näbbar och klor.