BIK Karlskoga vann med bara sekunder kvar av matchen

By on 20 december, 2018

BIK Karlskoga mötte HC Vita Hästen i den 30 omgången av HockeyAllsvenskan i en match som började en timma tidigare än vanligt, Vita Hästen som är tabelljumbo och i stort poängbehov kommer till start med fem förluster i rad och BIK Karlskoga hade fyra vinster på sina senaste fem matcher.

Första periodens spel böljade fram och tillbaka där Karlskoga hade ett litet spelövertag, de chanser som uppstod kom efter misstag från bägge lagen. Vita Hästen tog ledningen i powerplay, men Karlskoga studsade tillbaka och började ta över.

Karlskoga jobbade på i mittperioden och stod för det mesta av spelet även om Vita Hästen stack upp då och då, när signalen ljöd hade både kvitterat och sett till att det var fördel BIK inför sista 20 trots att skottstatistiken sade något annat.

Inledningen av den sista perioden gick i Karlskogas tecken, när de bestämde sig för att spela ut var det de som hade taktpinnen. Men desto längre tiden gick så jobbade Vita Hästen in sig och började även att skapa chanser av egen maskin, det var även hemmalaget som hade tagit över helt och BIK fick slå ifrån sig. Perioden slutade med en utvisning för Vita Hästen med elva sekunder kvar, där var Karlskoga riktigt effektiva och slog in vinstmålet med sex sekunder kvar.

Det var verkligen toppen (Karlskoga) mot botten (Vita Hästen), nu var det synd att toppen gick i fällan och höll samma tempo som botten. För när Karlskoga la in en växel till hängde inte Vita Hästen med, synd bara att BIK inte gjorde det oftare utan bara gled med. Ska man vara med uppe i toppen och även vara med i ett kvalspel är det full fart från start som gäller, nu drog Vita Hästen på sig en utvisning i slutet av matchen och gav Karlskoga slagläge, vilket gjorde att BIK kunde trycka in pucken och få med sig tre sköna poäng hem till Karlskoga.

Tack vare vinsten är BIK Karlskoga uppe på en tredje plats fyra poäng bakom AIK och två poäng före Västerås, nästa omgång annandagen 26 december tar Karlskoga emot IK Oskarshamn i Nobelhallen.

Fakta:

Första perioden minut fyra utvisning Vita Hästen, två minuter Jesper Samuelsson Tripping, powerplay Karlskoga som inte gav något. Minut 13 utvisning Karlskoga, Carl Berglund två minuter fördröjande av spel. Vita Hästen utnyttjade sitt powerplay, 1-0 genom Henrik Rommel. Minut 15 utvisning Karlskoga, Jesper Kokkonen två minuter Hooking.

Första perioden slutade 1-0 HC Vita Hästen
Skottstatistik första perioden HC Vita Hästen 14 – BIK Karlskoga 4

Andra perioden minut två utvisning Vita Hästen, Victor Lindman två minuter Crosschecking, powerplay Karlskoga utan någon utdelning. Minut nio utvisning Vita Hästen, Kevin Elgestål två minuter Slashing, powerplay Karlskoga som inte ledde till något. Minut 14 mål Karlskoga, Fredrik Forsberg kvitterade till 1-1.

Andra perioden slutade 1-0 till Karlskoga
Skottstatistik andra perioden HC Vita Hästen 6 – BIK Karlskoga 12

Tredje perioden minut två utvisning Karlskoga, två minuter Henrik Larsson Tripping. Minut fyra utvisning Vita Hästen, två minuter Victor Lindman Slashing och spel fyra mot fyra i 27 sekunder. Karlskoga i powerplay i 1.33 minuter, ingen utdelning. Minut 10 utvisning Vita Hästen, två minuter Emil Eriksson Tripping, powerplay Karlskoga utan utdelning. Minut 18 timeout BIK Karlskoga. 20 minuten utvisning Vita Hästen, två minuter Jens Hellgren Boarding. Minut 20 mål BIK Karlskoga, Gustaf Franzén gjorde 2-1.

Tredje perioden slutade 1-0 till Karlskoga