BIK Karlskoga vann mot serie tvåan IK Oskarshamn

By on 8 februari, 2019

I den 44 omgången av HockeyAllsvenskan tog BIK Karlskoga emot IK Oskarshamn i Nobelhallen. Oskarshamn körde senast över Tingsryd över Tingsryd med 7-1 medans Karlskoga slarvade senast bort en 3-0 ledning mot Södertälje men lyckades ändå rädda en 4-3 seger.

Den första perioden var det Oskarshamn som kom ut bäst och så höll det sig under hela perioden, men Karlskoga stod emot bra och hade några riktigt vassa chanser även om man bara fick tre skott på mål.

Oskarshamn fick börja andra perioden i ett numerärt överläge vilket Karlskoga klarade av och strax efter detta satte hemmalaget 1-0. Efter målet var det Karlskoga som fick fart under skridskorna och på skyttet. Sen lyckades man slå in ytterligare ett mål mot slutet av perioden, en period som blev Karlskogas.

I den tredje perioden var det Karlskogas tur att börja i numerärt överläge vilket dock inte gav något resultat. Oskarshamn tog sig sedan åter in i matchen och lyckades sätta ett reduceringsmål men då började Henrik Lundberg åter att spela helt fantastiskt, och trots en stark avslutning av Oskarshamn så vann Karlskoga matchen.

Detta var en mycket bra match av Karlskoga som höll sitt spel hela matchen och aldrig gick ned sig, man skall också komma ihåg att Oskarshamn ligger tvåa i tabellen.

I och med denna vinst så gick man förbi Västerås i tabellen, Västerås har dock en match mindre spelad.

Nästa match nu på fredag den 13 februari borta mot Almtuna IS.

Fakta:

Första perioden 20 minuten utvisning Karlskoga, Jesper Kokkonen får två minuter för interference. Powerplay Oskarshamn utan resultat.

Första perioden slutade 0-0
Skottstatistik första perioden BIK Karlskoga 3 – IK Oskarshamn 12

Andra perioden powerplay för Oskarshamn i 1:19 utan resultat. Tredje minuten mål Karlskoga, Fredrik Forsberg gör 1-0. Tredje minuten utvisning Oskarshamn, Joakim Hillding får två minuter för slashing. Powerplay Karlskoga, utan resultat. Nionde minuten utvisning Oskarshamn, Alex Hutchings två minuter för slashing, utvisning Karlskoga, Arvid Aronsson två minuter för roughing. Spel fyra mot fyra utan resultat. 13 minuten utvisning Oskarshamn, Joakim Hillding två minuter för hooking. Powerplay för Karlskoga utan resultat. 16 minuten mål Karlskoga, Fredrik Forsberg gör 2-0. 17 minuten utvisning Oskarshamn, Anton Johansson två minuter för knätackling. 20 minuten utvisning Oskarshamn, Joakim Hillding två minuter för tripping. Powerplay Karlskoga 14 sekunder utan resultat.

Andra perioden slutade 2-0 till Karlskoga
Skottstatistik andra perioden BIK Karlskoga 13 – IK Oskarshamn 7

Tredje perioden powerplay för Karlskoga i 1:46 utan resultat. Tionde minuten utvisning Karlskoga, Jesper Kokkonen två minuter holding. Powerplay Oskarshamn, mål 11:35, Nicklas Heinerö sätter reduceringen 1-2. 12 minuten utvisning Oskarshamn, Robin Söderqvist två minuter för slashing. Powerplay Karlskoga utan resultat.

Tredje perioden slutade 1-0 till Oskarshamn