BIK Karlskoga vann övertygande mot HC Vita Hästen

By on 2 februari, 2019

BIK Karlskoga tog emot HC Vita Hästen i den 42 omgången av HockeyAllsvenskan i Nobelhallen, Vita Hästen vann senast men Karlskoga är klassen bättre i dagsläget.

Karlskoga började den första perioden piggt och tog efter tre minuter ledningen och man var numret större än Vita Hästen under hela perioden med ett snabbare spel och vassare avslut.

I den andra perioden kom Vita Hästen ut betydligt hungrigare, lagen tog ut varandra ordentligt och det släpptes inte till många vassa chanser. Perioden som helhet blev betydligt jämnare än den första och Vita Hästen var laget som lyckades göra ett reduceringsmål.

Tredje perioden började jämnt precis som den andra slutade men spelet i denna blev tightare och böljande, det dröjde dock till sista minuten för att det skulle bli ett mål och det var Karlskoga som i numerärt underläge satte pucken i tom kasse.

Den här matchen blev en ganska jämn och skottsnål historia men Karlskoga var ändå minst en storlek för stora för Vita Hästen. En bra match för Karlskoga där man lyckades spela sitt spel och hålla ett högre tempo än än motståndarna.

Nästa match spelar Karlskoga på onsdag den sjätte februari borta mot Södertälje SK.

Fakta:

Första perioden andra minuten utvisning Vita Hästen, två minuter Kevin Elgestål crosschecking samt två minuter hooking samt Karlskogas Oskar Bäck interference där ena utvisningen kvittade och det blev spel fem mot fyra för Karlskoga. Powerplay Karlskoga mål i den tredje minuten, Gustaf Thorell gjorde 1-0. Nionde minuten mål Karlskoga, Axel Lindström gör 2-0. 13 minuten utvisning Karlskoga, Carl Berglund fick två minuter för tripping. Powerplay Vita Hästen utan resultat. 18 minuten mål Karlskoga, Alexander Leandersson gör 3-0. 19 minuten utvisning Vita Hästen, Henrik Rommel två minuter för roughing. Powerplay Karlskoga utan resultat.

Första perioden 3-0 till Karlskoga
Skottstatistik första perioden BIK Karlskoga 13 – HC Vita Hästen 5

Andra perioden sjätte minuten timeout Vita Hästen. Elfte minuten mål Vita Hästen, Wilhelm Westlund gör 1-3. 14 minuten utvisning Karlskoga, Henrik Larsson får två minuter för hooking. Powerplay Vita Hästen utan resultat.

Andra perioden 1-0 till Vita Hästen
Skottstatistik andra perioden BIK Karlskoga 6 – HC Vita Hästen 6

Tredje perioden 13 minuten utvisning Vita Hästen, Erik Borg två minuter för tripping. Powerplay Karlskoga utan resultat. 19 minuten utvisning Karlskoga, Axel Lindström fick två minuter för hooking. Powerplay Vita Hästen, Vita Hästen tog ut målvakten, mål Karlskoga, Gustaf Thorell gör 4-1 i tom bur tid för målet 19.20.

Tredje perioden 1-0 till Karlskoga