BIK Karlskoga vann säkert mot Tingsryds AIF

By on 16 mars, 2022

Under onsdagen åkte BIK Karlskoga till Tingsryd för att ta sig an Tingsryds AIF för den sista bortamatchen i grundserien av Hockeyallsvenskan 2021/2022.

Karlskoga som var klara för slutspelet behövde minst två poäng för att vara säkra på tredjeplatsen, laget förlorade senast borta mot Västervik. Tingsryd behövde en vinst för att kunna säkra en plats i åttondelsfinalen.

Karlskoga började den första perioden bäst och kunde sätta press på Tingsryd, och i den femte minuten gav Kalle Jellvert bortalaget ledningen. Tingsryd jobbade sig sedan in i matchen och skapade en del chanser, men en bra Lars Volden i karlskogamålet kunde se till att hemmalaget blev mållösa och den första perioden slutade 1-0 till Karlskoga.

Även om Tingsryd fått till ett bättre spel i slutet av den första perioden så var det Karlskoga som satte fullfart i den andra perioden, och kunde efter en minut och en sekund utöka ledningen till 0-2 genom Albert Lyckåsen. Karlskoga fortsatte att trycka på och i den nionde minuten kunde Kalle Jellvert sätta sitt andra mål för kvällen 3-0 till bortalaget var ett faktum. Även om Tingsryd hade en del chanser så fanns alltid Lars Volden där som en sista bastion och försvarade målet. Volden lyckades nolla Tingsryd även i den andra perioden som slutade 2-0 till Karlskoga.

I den tredje perioden kändes det som om att Karlskoga var ganska nöjda och Tingsryd kom till ett flertal chanser redan från start, men det skulle dröja fram till den 13 minuten innan hemmalaget kunde sätta första målet för kvällen. Men Karlskoga var inte nöjda och Tingsryds mål verkade väcka bortalaget och dryga minuten efter målet så svarade David Lindquist och 1-4 för Karlskoga var ett faktum. Tingsryd satsade nu för att få till en reducering men det blev inte fler mål och matchen slutade 4-1 till Karlskoga.

Ett klart lyft för Karlskoga som spelade med ett helt annat självförtroende än senast mot Västervik och något som mer liknade ett slutspels spel. Nu väntar lite vila innan det är dags för kvartsfinal.

Motståndare i slutspelet bestäms först den 22/3 då åttondelsfinalerna spelats.

Matchfakta Tingsryds AIF vs BIK Karlskoga

• 04.46 mål Karlskoga, 0-1 Kalle Jellvert.
  • 09.49 utvisning Tingsryd, två minuter Martin Mellberg Tripping. Powerplay Karlskoga, utan resultat.
  • 18.18 utvisning Karlskoga, två minuter Sebastian Collberg Hooking. Powerplay Tingsryd, utan resultat.

Första perioden slutade 1-0 till Karlskoga
Skottstatistik första perioden Tingsryds AIF 10 – BIK Karlskoga 6

• 1.01 mål Karlskoga, 0-2 Albert Lyckåsen.
  • 5.25 utvisning Tingsryd, två minuter Nils Thomasson Hooking. Powerplay Karlskoga, utan resultat.
  • 8.35 mål Karlskoga, 0-3 Kalle Jellvert.
  • 10.02 utvisning Karlskoga, två minuter William Pethrus Hooking. Powerplay Tingsryd, utan resultat.

Andra perioden 2-0 Karlskoga
Skottstatistik andra perioden Tingsryds AIF 12 – BIK Karlskoga 11

• 12.08 mål Tingsryd, 1-3 Jakob Heljemo.
  • 13.25 mål Karlskoga, 1-4 David Lindquist.
  • 18.10 utvisning Karlskoga, två minuter Gustaf Franzén Hooking. Powerplay Tingsryd, utan resultat.

Tredje perioden slutade 1-1