BIK Karlskoga vann tuff match

By on 28 januari, 2023

Under fredagen åkte BIK Karlskoga till Stockholm  för att i den 39 omgången av Hockeyallsvenskan 2022/2023 ta sig an Djurgårdens IF.

Karlskoga vann igår hemma mot Almtuna i en match där laget verkligen inte övertygade, men man visade god moral. Djurgården vann även de sin match igår då de spöade Västervik med 7-0. Om Karlskoga vinner matchen efter full tid tar man över femteplatsen från just Djurgården.

Djurgården kom ut i ett oerhört högt tempo och  skapade genast chanser, men när man fick en avvaktande utvisning mot sig och Karlskoga kunde ta ut målvakten så med sex mot fem kunde tillslut Kalle Jellvert sätta ledningsmålet 0-1 i den andra minuten. Efter målet fortsatte Djurgården att pressa Karlskoga i ett högt tempo som dock mattades av ju länger perioden gick. Mot slutet hade Karlskoga några riktigt vassa chanser men perioden slutade 1-0 till Karlskoga.

Den andra perioden blev en rörig historia med hela åtta utvisningar där Djurgården jagade kvittering och där Karlskoga fick försvara sig samt gå på kontringar. Det blev gott om chanser åt båda hållen men två storspelande målvakter gjorde att perioden slutade 0-0.

Tredje perioden blev allmänt grinig, där Djurgården fortsatte jaga kvittering. Det skulle dock vara Karlskoga som i den 48 minuten kunde utöka sin ledning när Albin Ericsson gjorde 0-2 i powerplay. Djurgården fortsatte kriga på och i samband med fyra mot fyra spel så valde Djurgården att plocka ut målvakten och kunde i den sekvensen reducera till 1-2. Djurgården fortsatte spelet med plockad målvakt och pressade Karlskoga hårt, men i den 59 minuten kunde Jesper Kokkonen sätta 1-3 i tomt mål. Djurgården fortsatte sin forcering och utan Marcus Hellgren Smed i målet hade Karlskoga inte lyckats hålla emot. Nu blev det dock så att Jesper Kokkonen åter kunde snappa upp pucken och kunde sätta sin andra puck i tomt mål 1-4 med fem sekunder kvar. Karlskoga vann tredje perioden med 3-1.

En mycket bra insats från Karlskogas sida och framför allt Marcus Hellgren Smed som storspelade mellan stolparna. Man kunde se under matchen att Djurgården haft en betydligt enklare match igår än vad Karlskoga hade, spelarna verkade ibland lite slitna men man höll ihop spelet och kunde ta med sig tre poäng och byta plats i tabellen med just Djurgården.

Nästa match spelar BIK Karlskoga på onsdag den 1 februari borta mot Vita hästen.

Matchfakta Djurgårdens IF vs BIK Karlskoga

• 01.57 mål Karlskoga, Kalle Jellvert.
  • 04.13 utvisning Karlskoga, två minuter Måns Krämer Crosschecking.
  • 13.46 utvisning Djurgården, två minuter Olle Liss Hooking.

Första perioden slutade 1-0 till Karlskoga
Skottstatistik första perioden Djurgårdens IF 9 vs BIK Karlskoga 9

• 23.26 utvisning Karlskoga, två minuter Viktor Lennartsson Unsportsmanlike Conduct.
  • 23.62 utvisning Djurgården, två minuter Hoah Östlund Unsportsmanlike Conduct.
  • 24.04 utvisning Karlskoga, två minuter Philip Eriksen Hooking.
  • 26.41 utvisning Djurgården, två minuter Kevin Karlsson Interference.
  • 26.41 utvisning Djurgården, två minuter Nicklas Danielsson Abuse of Officials.
  • 30.02 utvisning Karlskoga, två minuter Markus Modigs Tripping.
  • 34.31 utvisning Djurgården, två minuter Marcus Krüger Crosschecking.
  • 38.55 utvisning Djurgården, två minuter Måns Krämer Boarding.

Andra perioden slutade 0-0
Skottstatistik andra perioden Djurgårdens IF 10 vs BIK Karlskoga 7

• 44.35 utvisning Djurgården, två minuter Daniel Brodin Hooking.
  • 46.37 utvisning Djurgården, två minuter Wiktor Nilsson.
  • 47.05 mål Karlskoga, Albin Eriksson 0-2.
  • 53.49 utvisning Karlskoga, två minuter Jesper Kokkonen Interference on the goalkeeper.
  • 53.49 utvisning Djurgården, två minuter Nicklas Danielsson Slashing.
  • 54.44 mål Djurgården, Linus Klasen 1-2.
  • 58.10 mål Karlskoga, Jesper Kokkonen 1-3.
  • 59.55 mål Karlskoga, Jesper Kekkonen 1-4.

Tredje perioden slutade 3-1 till Karlskoga