BIK Karlskoga vann välförtjänt mot Almtuna IS

By on 21 november, 2018

BIK Karlskoga tog emot Almtuna IS i den 20 omgången av HockeyAllsvenskan, Karlskoga hade fått tillbaka backstjärnan Henrik Larson efter sin tid i Brynäs, helt klart ett tillskott.

Matchen inleddes med en lång spelsekvens, var 1 – 2 avblåsningar på 7.45 minuter och spelet böljade fram och tillbaka. Perioden hettade aldrig till riktigt trots ett par utvisningar och spelet såg mer ut som friåkning, det var Fredrik Forsberg BIK Karlskoga som var närmast mål i den 18 minuten då han kom ren men Almtunas målvakt stod för en bra benparad.

Den andra perioden bjöd på tre mål, ett för bortalaget i början av perioden som kom under en period där Karlskoga var det hetaste laget. Även om Almtunas mål drog ner hemmalagets intensitet en aning, fortsatte Karlskoga att trumma på. BIK sköt och skapade chanser, när periodsignalen ljöd var Karlskoga som var i ledning med 2-1.

BIK Karlskoga gick in hårt i sista perioden och hade en tvåmålsledning redan efter 34 spelade sekunder, efter det var det mer eller mindre hemmadominans. Gästerna reducerade och det infann sig en aning nerv i matchen, nu kunde Karlskoga cementera vinsten med välförtjänt mål i öppen kasse.

Matchen började sjukt segt där det såg ut som ett kramkalas mer än en hockeyfight, det ändrade sig en aning i mittperioden där Karlskoga visade att de ville mer. Det också hemmalaget som höjde nivån på spelet i sista perioden, något som syntes på scoareboarden till BIKs fördel. Karlskoga gjorde trots första perioden en gedigen insats där de visade vilja och att de framförallt kunde höja sig när det väl gällde, laget ligger på en sjätte plats i nuläget och de möter HC Vita Hästen fredag 23 november.

BIK Karlskoga vann välförtjänt med 4 – 2 i Nobellhallen mot Almtuna IS

Första perioden var inne i den tolfte minuten då BIK Karlskoga drog på sig en utvisning, det var Fredrik Forsberg som fick sätta sig för Interference. I den 13 minuten 29 sekunder senare utvisning Almtuna, spel fyra mot fyra i 1.29 minuter. Trots ett övertag på 31 sekunder för BIK Karlskoga blev det ingen utdelning.

Första perioden slutade 0-0
Skottstatistik första perioden BIK Karlskoga 3 – Almtuna IS 4

Andra perioden femte minuten kom matchens första mål, Almtuna tog ledningen med 1-0. Minut 14 utvisning Almtuna, powerplay Karlskoga där det var Almtuna som hade bästa målchansen men inget mål. Kvitteringen kom i den 17 minuten för Karlskoga, David Lilja kunde göra 1-1 genom en riktigt fin styrning. Med 12 sekunder kvar av andra perioden drog Almtuna på sig en utvisning, det var Lucas Sandström som fick två+tio minuter (osportsligt uppträdande) som gav matchstraff, Karlskoga utnyttjade sitt powerplay och bara tre sekunder senare hade Fredrik Forsberg gett BIK ledningen med 2-1 i powerplay.

Andra perioden slutade 2-1 till BIK Karlskoga
Skottstatistik andra perioden BIK Karlskoga 16 – Almtuna IS 5

Tredje perioden fick Karlskoga börja i överläge, det tog bara 34 sekunder så hade de utökat till 3-1 i powerplay. Åttonde minuten utvisning Almtuna, med 33 sekunder kvar av Karlskogas powerplay fick Almtuna straff, som resulterade i ett stolpskott. Minut 13 utvisning Karlskoga, Viktor Kyrk två minuter för Tripping. Det gick snabbt igen, 4 sekunder senare hade Almtuna reducerat till 2-3. I den 19 minuten kunde Karlskoga avgöra när de slog in 4-2 målet.

Tredje perioden slutade 2-0 till Karlskoga