BIK Karlskoga vann tredje semifinalen

By on 8 april, 2021

Under torsdagen åkte BIK Karlskoga till Umeå för att ta sig an IF Björklöven i den tredje semifinalen av hockeyallsvenskan 2020/2021.

Karlskoga som vann den första semifinalen efter sex perioder medans Björklöven vann den andra matchen men 5-2 efter mycket starkt spel.

Den första perioden öppnade jämnt med ett visst övertag för Björklöven men det övertaget försvann i och med att Karlskoga fick ett powerplay i mitten av perioden. Och även om Björklöven hade mycket puck så var det Karlskoga som stod för chanserna, fram till de två sista minuterna då Björklöven skapade ett par vassa chanser.  Perioden slutade dock 0-0.

Även den andra perioden började jämnt där Björklöven hade tightat till sitt försvarsspel vilket inte gav Karlskoga många möjligheter, Björklöven å andra sidan skapade en del chanser men Stefan Steen i Karlskogamålet storspelade och gjorde flera kvalificerade räddningar som höll kvar Karlskoga i matchen då Björklöven ökade tempot i den andra halvan av perioden. Inget av lagen lyckades dock göra mål så perioden slutade 0-0.

I den tredje perioden startade Björklöven kart bäst och skapade en hel rad chanser, men Stefan Sten fortsatte att storspela och höll kvar Karlskoga i matchen. Det var dock Karlskoga som tog ledningen i numerärt underläge genom Aleksi Rekonen i den nionde minuten 1-0. Efter målet jämnade spelet ut sig något men Björklöven hade fortfarande högt tryck mot Karlskogas mål och i den 18 minuten kunde man kvittera genom Gustav Possler 1-1. Båda lagen satsade hårt framåt för vinst men det blev inte fler mål i perioden så matchen gick till förlängning. Perioden slutade 1-1.

Björklöven satte full fart från start och skapade snabbt ett par vassa chanser men Stefan Sten stod åter i vägen. I samband med att Björklöven fick en utvisning så kom Karlskoga tillbaks in i matchen och kunde avgör i den sjätte minuten genom Gustaf Thorell 2-1 och vinst till Karlskoga.

Det var en match med flera ansikten och den första perioden gick helt klart till Karlskoga där Björklöven bara fick tre skott på mål. I den andra var rollerna helt ombytta och det var Karlskogas målvakt Stefan Sten som höll kvar laget i matchen. I den tredje perioden var det åter Björklöven som hade pressen, men när Karlskoga fick en utvisning så gjorde man mål i numerärt underläge och fick lite bättre energi men i slutet av perioden kunde Björklöven kvittera. I förlängningen var det åter Björklöven som hade kommandot men efter en utvisning för Björklöven så kunde Karlskoga avgöra.

En mycket stark insats av Karlskoga och framför allt Stefan Sten som var den största faktorn till att Karlskoga kunde vinna den här matchen och kan han fortsätta så här så kan Karlskoga ta hem den här semifinalserien.

Matchen slutade 2-1 till Karlskoga i förlängningen.