BIK Karlskogas poäng svit bröts mot Karlskrona HK

Av på 2 november, 2018

BIK Karlskoga tar emot Karlskrona HK, två formstarka lag som möts. När BIK vann över Leksand senast var truppen intakt, inför kvällen match var ett antal spelare tveksamma. Kvällen till ära innebär även ett 40-årsjubileum för BIK som klubb.

Karlskoga gjorde det bra mot Leksand och laget är grymt starka på hemmais, inför mötet hade de tagit poäng i 12 av de 13 senaste matcherna.

Bägge lagen började en aning avvaktande med ett spel som böljade fram och tillbaka, desto längre perioden led desto högre steg intensiteten. Det var BIK som tog ledningen, men gästerna var snabba att kvittera. Bägge lagen gav och tog och det skapades målchanser på bägge håll, där BIK visade var snäppet närmare mål än KHK.

Karlskorna började den andra perioden bäst och tog ledningen redan tidigt och sedan tog de sakta men säkert över spelet. Mot slutet av perioden lyckades dock Karlskoga kvittera i en period som inte bjöd på särskilt högt tempo och väldigt få skott.

Det var en mycket jämn men tempofattig start på den tredje perioden där lagen bytte chanser och det skulle dröja till drygt halvvägs innan Karlskoga lyckades få in ledningsmålet. Vi bjöd sedan på ett böljande spel och mot slutet lyckades gästerna att både kvittera och ta ledningen. Då plockade Karlskoga ut målvakten för en sista push för kvittering, men det räckte inte och Karlskoga tappade sin fina serie av matcher med poäng.

Karlskrona vinner denna match rättvist då Karlskoga kändes lite loja och sköt på tok för lite, 18 skott under en match är inte ok och särskiljt inte när motståndarna skjuter 27 skott. Jag hoppas att det bara berodde på att man har haft ett tufft spelschema för detta var inte samma lag som slog Leksand senast.

Karlskoga förlorar matchen med 3-4 och i nästa omgång spelar man hemma mot Tingsryd AIF på söndag 4 november.


Fakta:

Första perioden och andra minuten drog Karlskrona på sig matchens första utvisning, power play Karlskoga utan någon utdelning, I den sjätte minuten kom 1-0 för BIK, målet gjordes av Arvid Aronsson. Karlskrona kvitterade till 1-1, målet kom i den sjunde minuten. Tionde minuten utvisning BIK, Jesper Kokkonen hög klubba, hemmalaget klarade av underläget. 

Perioden slutade 1-1
Skottstatistik BIK Karlskoga 7 – Karlskrona HK 13

Andra perioden bjöds vi i andra minuten åter på mål man denna gång var det Karlskrona som tog ledningen 2-1 för Karlskrona, Nionde minuten utvisning BIK, Victor Berglind holding, hemmalaget klarade av underläget, I den 18 minuten kvitterar David Lilja för Karlskoga till 2-2. 

Perioden slutade 1-1
Skottstatistik BIK Karlskoga 4 – Karlskrona HK 8

Tredje perioden han komma in i den elfte minuten när Fredrik Forsberg gav Karlskoga ledningen med 3-2, I den 17 minuten kvitterar Karlskrona 3-3 genom Axel Sundberg, I den 19 minuten tar Karlskrona ledningen då Daniel Norbe satte 4-3, Karlskoga plockade sedan ut målvakten, 

Perioden slutade 2-1 till Karlskrona
Skottstatistik Karlskoga 7 – Karlskrona HK 6

Matchen slutade 4-3 till Karlskrona
Skottstatistik Karlskoga 18-Karlskrona 27

Karl-Johan Sandberg, Sport | Hockey
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in