Bilen blir allt mer intelligent – Volkswagen visar framtidens teknik

Av på 11 januari, 2015

Uppkopplade bilar styrda av intuitiva system hör framtiden till. På elektronikmässan Consumer Electronics Show i Las Vegas (CES/6-9 januari) presenterar Volkswagen en rad banbrytande innovationer. En av höjdpunkterna är utställningsbilen Golf R Touch – världens första kompaktbil vars displayer och funktioner styrs med handrörelser utan att föraren behöver röra någon pekskärm.


Tio viktiga fakta om innovationer från Volkswagen på CES:

  1. Golf R Touch med intuitiv manövrering av high-tech infotainment.
  2. Rörelsestyrning av Golf R Touch revolutionerar användandet.
  3. Volkswagen kommer att lansera App Connect med MirrorLink , CarPlay (Apple) och Android Auto (Google) i bilar under 2015.
  4. Media Control integrerar surfplattor och smartwatches i Volkswagens infotainmentsystem.
  5. Regular Routes , perfekt för den som använder bilen dagligen.
  6. Induktiv laddning blir en viktig del inom elektrisk mobilitet.
  7. Charge Check visar laddningsstatus genom bilens belysning.
  8. e-Station Guide visar vägen till en lämplig laddningsstation.
  9. Digital Key gör din smartphone till en bilnyckel.
  10. Trained Parking lyfter parkeringsförloppet till en ny nivå.

Bilen och datorn är två av historiens viktigaste uppfinningar och de blir allt mer oskiljaktiga. Framtidens mobilitet kommer bli ännu mer intelligent och uppkopplad.

Volkswagen presenterar en rad innovationer på 2015 Consumer Electronics Show i Las Vegas (CES; 6-9 januari) för att visa hur många intelligenta system som redan finns och vad som kan förväntas i framtiden. Fokus ligger framför allt på fyra aspekter: intelligenta drivsystem, uppkoppling och integrering av appar och smartphones, intuitiv användning av bilen samt självgående och delvis självgående bilar.


Intelligenta drivsystem

Eldrivna bilar och plug-in hybrider blir allt vanligare. Flera modeller finns nu i storserieproduktion och Volkswagen anger takten med storsäljare som Golf. Dessa bilar kan drivas enbart med en elmotor (som i e-Golf) eller av en kombination av högteknologisk bensinmotor och elmotor (som i Golf GTE plug-in hybrid). e-Golf och Golf GTE är föregångarna för den nya eran av mobilitet. Dessa modellers funktionalitet och prestanda skulle vara helt otänkbara utan all intelligent elektronik som styr funktioner som batteriladdning och växlingen mellan olika drivkällor hos hybridmodeller.

På CES visar Volkswagen med Intelligent Charge i e-Golf hur elbilar kan utnyttjas ännu mer bekvämt i framtiden. Tanken är att det inom en inte alltför avlägsen framtid blir möjligt att erbjuda induktiv laddning som ett alternativ till laddning via sladd. När en bil laddas induktivt parkeras den ovanför en laddningsplatta. I framtiden kommer det också att vara möjligt att enkelt se om batteriet fortfarande laddas eller om det är fulladdat genom att titta på bilens yttre belysning (Charge Check).

Med e-Station Guide får förare av elbilar inte bara hjälp att hitta en lämplig laddningsstation. Systemet informerar även föraren om var laddningsstationen ligger, vilken laddningsutrustning som finns där och vilka betalningsalternativ man har tillgång till.

Som en extra funktion har denna Golf-modell också Digital Key – en elektronisk bilnyckel. Denna funktion gör att tredje part kan använda en smartphone eller smartwatch för att tillfälligt och säkert få tillgång till bilen samt starta och stänga av motorn.

Connected Golf – integration av appar och smartphones

Sedan flera år kan man i sin Volkswagen automatiskt ansluta mobilen till handsfree-systemet via Bluetooth och strömma musik till bilens infotainment- eller ljudsystem. Nu tas nästa steg. 2014 lanserades andra generationen av Volkswagens modulbaserade infotainmentplattform (MIB II) som just nu finns i nya Polo och nya Passat.

För första gången blev nu gränssnittet MirrorLink™ tillgängligt. Mirror Link ™ används för att integrera appar och användarlayout för smartphones i bilar, o ch har utvecklats i ett industrikonsortium för fordons- och smartphonetillverkare.

Under 2015 lanseras även CarPlay (Apple) och Android Auto (Google). Via dessa tre gränssnitt, som samlas under namnet App Connect, kan föraren och passagerarna i bilen använda appar på sina smartphones via infotainmentsystemet. App Connect kommer väsentligt utöka utbudet av online-tjänster för Volkswagen.

På CES i Las Vegas visar Volkswagen upp nätverkslösningar i bilen i form av Connected Golf. Denna e-Golf som är utrustad med senaste generationen av infotainmentsystemet (MIB II), visar exempel ett stort antal appar, uppkoppling av smartphones och surfplattor via systemets progressiva gränssnitt. Paraplynamnet för alla online-baserade funktioner hos Volkswagen är Volkswagen Car-Net.

Utöver applikationerna för Volkswagen Car-Net är Connected Golf utrustad med flertalet andra innovationer. Till exempel Media Control, som gör det möjligt att integrera surfplattor och smartwatches i infotainmentsystemet. Media Control använder en speciell app som skapar ett underhållningssystem för baksätespassagerarna.

Regular Routes är en funktion som ”lär sig” din pendlingsväg. Funktionen gör att navigationssystemet automatiskt, utan att föraren behöver aktivera det, till exempel detekterar trafikstörningar på den sträcka som används dagligen och automatiskt föreslår en annan alternativ väg.

Parking Guide är ytterligare smart navigationsfunktion som hjälper till att hitta parkeringar som sannolikt har gott om lediga parkeringsplatser.

Intuitivt användande – Golf R Touch

I framtiden kommer bilen inte bara att knytas ihop med den mobila världen – den kommer också att interagera med människor på ett ännu mer intuitivt sätt än tidigare. Här följer Volkswagen konsekvent sin strategi med användargränssnitt via pekskärm. I framtiden kommer bilen att anpassas mer än någonsin tidigare efter oss människor genom att känna igen rörelsebeteende – som baseras på närhetssensorer och rörelseigenkänning.

Redan idag kan Volkswagens senaste infotainmentsystem känna hur en hand närmar sig med hjälp av närhetssensorer, och automatiskt anpassa skärmen från en ren informationsnivå till en mer varierad meny med styrfunktioner av optimal storlek.

Nästa banbrytande steg, som Volkswagen presenterar i konceptbilen Golf R Touch i Las Vegas, innebär att infotainmentsystemet kan känna och förstå handrörelser via en 3D-kamera kombinerat med kraftfulla datorer som resulterar i ett gränssnitt av en helt ny generation.

Golf R Touch kan precist tolka gester och omvandla dem till kommandon. Tekniken gör det möjligt att styra display och funktioner med hjälp av handrörelser utan att behöva röra någon pekskärm. Till exempel stänger en svepande gest panoramasoltaket, medan samma rörelse i motsatt riktning öppnar det. Den smarta funktionaliteten används också för exempelvis sätesjusteringen.

På tal om säten: Musiken i Golf R Touch upplevs på en mycket påtaglig nivå. Golf R Touch har så kallade ”Bass Shakers” integrerade i förar- och passagerarsätena, som ger en mer intensiv upplevelse av ljudsystemet.

R örelsestyrning ökar bekvämligheten och säkerheten, eftersom föraren kan sköta funktionerna utan att tappa fokus på körningen. Detta är en viktig utveckling för att möta utmaningen att antalet funktioner i våra bilar hela tiden blir fler och mer komplexa.

Hos Golf R Touch styrs de flesta systemen via pekskärmar och sensorer. Bilen är utrustad med tre skärmar. En 12,8-tum högupplöst pekskärm för infotainmentsystemet, ett Control Center (8,0-tum med pekfeedback) som är placerad strax där under varifrån man styr bland annat mediebiblioteket och klimatanläggningen samt centralinstrumentet bestående av en Active Info Display (en 12,3 tums display). Layouten på pekskärmen i mitten och Active Info Display kan snabbt anpassas, precis som på en smartphone eller surfplatta idag. Samma sak gäller för färgen hos interiörens ambientebelysning.

Självgående och delvis självgående bilar

Framtidens bilar kommer ha förutsättningar att kunna framföras självgående eller delvis självgående på vissa speciella sträckor samt vid behov. Denna utveckling sker steg för steg. Sedan ett antal år är det möjligt att låta Park Assist från Volkswagen backa in bilen och köra ur en parkeringsficka delvis självgående. Bilen sköter styrningsprocessen för parkeringsmanövern helt automatiskt, medan föraren gasar och bromsar.

Nästa steg, som redan erbjuds till nya Passat är att man även kan parkera automatiskt genom att köra med fronten före in i en parkeringsruta.

På CES i Las Vegas presenterar Volkswagen nästa utvecklingsfas för Park Assist: Trained Parking. Detta ger bilen (en e-Golf) möjlighet att parkera mycket exakt genom att använda sig av sensorer i kombination av en kamera, placerad längst ner på den inre backspegeln, assisterat av en adaptiv elektronik. Detta system är fortfarande under utveckling, men det står redan klart att det kommer innebära ett stort framsteg.

Så här fungerar det i korthet: Föraren parkerar själv som hon eller han brukar göra på en parkeringsplats eller garageuppfart. Systemet registrerar detta och lär in manövern. När föraren sedan närmar sig omgivningarna där systemet lärt sig parkera kan det erbjuda föraren hjälp med parkeringen.

I ett nästa steg kommer det vara möjligt att kombinera detta med en annan finess som utvecklats parallellt: Remote Controlled Parking. Här kan föraren till och med kliva ur bilen vid platsen för den inlärda manövern, och låta bilen parkera själv med hjälp av en fjärrkontroll eller en smartphone. Denna funktion kan även användas för att låta bilen själv köra ut ur från den inlärda parkeringsplatsen.

Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in