Biljetterna har släppts till sommarrevyn i Wadköping

Av på 25 maj, 2021
Maria Lindstedt från Lindesberg (längst till vänster) är en av de nya aktörerna i Teater Ruths sommarrevy.

Biljetterna har nu släppts till sommarrevyn ”Dä blir va dä blir” i Wadköping med bland andra Maria Lindstedt från Lindesberg på scen. Teater Ruth bjuder under två veckoslut i juli på en glädjefylld och samtidigt tänkvärd föreställning med demokratin i fokus

”Så vi har längtat efter att få träffas och ha roligt tillsammans”, skriver Teater Ruth som i sommar bjuder på en riktig skrattfest på Spelgården i Wadköping med premiär den 8 juli: ”Det blir mycket sång och musik och tänkvärda betraktelser på vår samtid – fast förstås med glimten i ögat som sig bör i en revy”.

Valet av temat kom naturligt. Det är nämligen i år 100 år sedan allmän rösträtt infördes i Sverige. Initiativtagare till sommarrevyn är Tina Ruth, revyförfattare, skådespelare, projektledare och regissör. Att ta sig an ämnet i revyform är enligt Tina Ruth helt rätt:

”Vi måste ha roligt, både vi på scenen och de som sitter i publiken. Men det vore torftigt om vi inte blandade in allvar och en viss eftertanke i vår föreställning. Publiken ska få några karameller att suga på när de går hem, både allvarliga och roliga”.

Revyn bjuder på två akter, något varierande i sin form: 

Den första akten är en tidsresa där publiken får följa med från starten 1921 fram till idag 2021. Vad har vi åstadkommit så här långt i demokrativäg? Vilka rättigheter har vunnit mark? På vilka områden har det gått framåt?

”Andra akten utspelar sig i nutid. ”Vi speglar nutiden och kommenterar den på vårt revysätt”, förklarar Tina: ”Vi har dessutom plockat ut godbitar från tidigare föreställningar, så ett visst återbruk av egna revypärlor ägnar vi oss åt. Annat är nyskrivet material”.

Teater Ruth framförde under fem år revyer i det västra länsdelarna och tanken var att Tina i år skulle medverka i Karlskogarevyn Görsköj och hade därför skrivit en del nya, aktuella nummer. När pandemin medförde att revyn ställdes in beslutade sig Tina för att själv sätta upp en revy utomhus i Örebro.

Ensemblen består av tidigare aktörer i Teater Ruths produktioner tillsammans med några nytillskott – däribland Maria Lindstedt från Lindesberg.

Föreställningarna ges på utomhusscenen i Wadköping med premiär den 8 juli och där vanligtvis 400 personer ryms på läktaren planeras nu för 100 personer i publiken per föreställning.

Kultur | Lokalt
Örebronyheter

Källa LindeKultur

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in