Biltema avslutar ett mycket starkt 2014 med rekordsiffror för december

By on 22 januari, 2015

2014 har varit ett intensivt år på Biltema. Totalt har sex nya varuhus öppnat under året och den totala omsättningen har för första gången passerat fyra miljarder i Sverige.

”Det har varit ett fantastiskt år som vi avslutade med en otrolig försäljning i december. Det blev en ökning mot föregående år med hela 19 % för julmånaden. Det är långt över vad vi hade förväntat i december. Normalt är det de stora köpcentrumen som tar det mesta av omsättningen kring jul, men i år känner vi verkligen att Biltema varit en stor utmanare i kampen om julklappar för hela familjen”, säger Johan Horsak, VD på Biltema Sverige.

”För oss har julen tidigare inte varit prioriterad eftersom vi har säsong året runt. Men i år ser vi att våra ambitioner att vara hela familjens varuhus verkligen lönar sig”, fortsätter Horsak.

Men det är inte bara kring jul och i december som Biltema utmanar marknaden. Biltema har aktuella produkter under hela året och är just nu i slutfasen av produktionen av Vår/Sommar-katalogen. Det kommer att finnas mängder med nyheter, till hela familjen, i alla varuhus under hela säsongen.

”Det innebär att vi kommer höja tempot ytterligare. Bland annat har vi förlängda öppettider för alla varuhus och nu kan kunderna handla hos oss mellan 7-20 alla vardagar i hela landet. Suget efter våra produkter tycks vara enormt”, säger Johan Horsak.

Något som bekräftas av att den totala tillväxten är mycket god för hela Biltema ur ett nordiskt perspektiv. Danmark har haft den största tillväxten under året tätt följt av Norge och Sverige.

”Det är också roligt att i stort sett alla varuhus i Sverige nu har ett Biltema Café. Det innebär att vi kan erbjuda nästan alla våra kunder en servering med en mängd förfriskningar som håller samma låga prisbild som övriga varuhuset. Allt enligt Biltemas grundvision: att skapa en rikare fritid för våra kunder”, avslutar Johan Horsak.

Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login