Bixias tredje butik öppnar i Örebro.

Av på 22 februari, 2013

Som första elbolag öppnar Bixia fysiska butiker för att erbjuda sina produkter och tjänster. Den tredje butiken öppnar i maj i Marieberg Galleria i Örebro.

– Vi är först ut att ta elförsäljningen in i detaljhandeln. Vi planerar en riksomfattande etablering och Örebro är vår tredje ort inom loppet av ett halvår. I oktober förra året öppnade vi vår första butik i IKANO-huset i Linköping och den sista februari inviger vi en butik på Grand Samarkand i Växjö, säger Joakim Borén, privatmarknadschef på Bixia.

Initiativet kan ses som ett paradigmskifte i branschen. Efter två års förberedelser och planering lanserar nu Bixia butiker i en riksomfattande etablering och blir därmed det första elbolag som möter kunderna på deras villkor.

– Vi vill finnas där våra kunder finns och träffa dem på riktigt. Sedan länge har vi haft som strategi att vara nära våra kunder med våra många lokala kontor. Med butiksetableringen har vi möjlighet att skapa personliga kontakter och ge kunderna möjlighet att kombinera sina ärenden, säger Joakim.

Går mot strömmen

Många företag i tjänstesektorn såsom försäkringsbolag, banker och elbolag har idag organiserat sina kundkontakter till kundtjänster och internet.

– Vi väljer att gå mot strömmen. Vi vet att många upplever elmarknadens prissättning och avtalsmodeller som komplicerad. Dessutom är det flera som drar sig för att ringa kundtjänster som kan ha telefonköer. Då kan det vara lättare att komma in i en butik där man kan få svar på sina frågor direkt, säger Joakim.

Rekrytering från detaljhandeln

Eftersom detaljhandelsförsäljning är någonting nytt inom elbranschen har Bixia rekryterat sakkunniga från väletablerade kedjor för att driva lanseringen.

– Retail är någonting helt nytt i vår bransch och då är det självklart mycket ny kunskap som behövs. Vi är glada över att ha lyckats rekrytera några riktigt vassa medarbetare med lång erfarenhet inom detaljhandeln, säger Joakim.

Bara el från förnybara kraftkällor

För Bixia, som är Sveriges fjärde största elhandelsbolag och den aktör i Norden som köper in störst andel närproducerad förnybar el, finns det två bra sätt att minska negativ klimatpåverkan – att bygga ut den förnybara energiproduktionen och att helt enkelt använda mindre el.

– I butikerna säljer vi självklart bara el från förnybar kraftproduktion. Dessutom säljer vi solceller och andra energibesparingsprodukter redan idag som vi nu får möjlighet att erbjuda direkt till kunderna i våra butiker, säger Joakim.

Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in