Björn Rosenström till O’Learys

By on 16 november, 2021

Inga mindre än Björn Rosenström och Det Jävla Bandet kommer till O´Learys i Örebro för en dundertillställning, Fredag 19 November 2021 blir det åka av!

Björn Rosenström, född 8 augusti 1970 i staden Tynnered i Göteborg, är en svensk låtskrivare som tidigare har upprätt som trubadur. Numera har han Det jävla bandet med sig under konserterna och på de senaste skivorna. Björn Rosenström växte upp i Sävedalen i Partille utanför Göteborg. Förutom att Björn är låtskrivare och artist är han också jurist och har en jur.kand.-examen från Handelshögskolan i Göteborg. Samtidigt som Björn läste juridik 1991-1996 var han aktivt engagerad i högskolans pubverksamhet där han snabbt blev känd för sina ironiska och humoristiska visor som han framförde på gitarr på olika fester. Han säger själv att han är den personen som gillar att studera andra, speciellt i pubmiljöer bland fulla människor, där han själv är nykter.

När Björn var klar med studierna år 1996, gick han till en skivstudio tillsammans med sin bror Jonas Rosenström och började spela in plattan Låtar som är sådär. Skivan tog bara en och en halv dag att göra. Björn tryckte upp 1000 exemplar av skivorna som han sålde i sin gamla högskolas pub och bokhandel.

Border Music i Göteborg började i slutet av 1997 distribuera plattan till skivbutiker i Sverige och ett halvår senare fanns plattan i de flesta skivbutiker. Under loppet av ett år såldes plattan utan marknadsföring i 110 000 exemplar och den låg som bäst 6:a på den svenska försäljningslistan. Under åren som följde arbetade Björn både med musik och juridik. Han arbetade bland annat som tingsnotarie vid tingsrätten i Mariestad i två år, men så småningom valde han att satsa helt på musiken genom sitt bolag Rosenström Musik AB.

Jonas Rosenström var en hörnsten i Rosenström Musik och medlem i Det Jävla bandet fram tills våren 2011 då han valde att satsa på en ny karriär. Senaste släppta album är Tuff Pipa. Björn turnerar med Det jävla bandet runt om i norden och förgyller tillvaron för folk och fä.

Det jävla bandet är: Peter Strandberg, Trummor Johan Strömberg, Bas/sång Fredrik Lidin, Gitarr/mandolin/ukulele/sång Pär Edwardsson, Gitarr/klaviatur/sång Håkan Svensson, Gitarr/sång.

Björn Rosenström och Det Jävla Bandet kommer till O´Learys i Örebro för en dundertillställning, Fredag 19 November 2021 blir det åka av.

» Mer information här «

Kultur | Örebro
Örebronyheter

Källa O´Learys – Örebro

You must be logged in to post a comment Login