BK Forwards rutin tog hem matchen.

By on 25 maj, 2013

Vädergudarna var med oss idag när BK Forward mötte Nyköping BIS, en på pappret intressant match då lagen låg på samma poäng och Nyköping BIS bara släppt in fem mål. Nyköping BIS är ju dock nykomlingar i serien och laget saknar spelare med större rutin.

Första halvlek:
Forward sätter fullfart från start med en hög press från hela laget och redan första minuten resulterar detta i en målchans då Robert Walker nickar utanför. Även Nyköping har sina chanser men det känns inte riktigt farligt, Forwards försvar tvingar Nyköping att spela plottrigt och man kommer inte fram.

Cirka sju minuter in i första halvlek börjar ändå Nyköping få lite mer koll på bollen och pressar Forward något, det känns ändå som om Forward har koll på läget och de chanser Nyköping skapar blir aldrig riktigt farliga

Elva minuter in i matchen tar forward ledningen med 1 – 0 genom nummer femton Robin Ingvarsson, upprinnelsen är ett vänsterinlägg där Forwards anfallare täckts bort men försvaret glömt bort Robin som kommer inlöpandes från höger och enkelt kan sätta bollen i mål med en bredsida.

Nyköping svarade upp med ett snabbt anfall men där Forwards målvakt gör en kvalificerad räddning.

Sen får man känslan av att Forward är nöjda och bevakar sin ledning resten av halvleken med undantag av de sista minuterna då man lägger i överväxeln och skapar ett par fina chanser.

Andra halvlek:
Forward kommer ut till andra halvlek som man lämnade den första alltså med överväxeln i, man skapar snabbt några riktigt vassa chanser och det är en kombination av otur och Nyköpings målvakt som hindrar Forward från att näta ännu en gång.

I femtioförsta minuten når en snabb och lång utspark från Nyköpings målvakt Paul Torres, Torres tråcklar sig igenom Forwards försvar och sätter kvitteringsmålet, 1 – 1 är ett faktum.

Forward fortsätter med sin höga press och i den sextiotredje minuten ger det resultat när Stellan Carlsson kan komma relativt fri och sätta 2 -1 målet.

En fint lagd frispark till vänster för Forward ger Markus Gustafsson en chans att hänga in 3 – 1 och den chansen tar han, ett riktigt snyggt mål tycker jag.

Matchen slutar 3 – 1 och Forward får visa att rutin helt klart har betydelse.