Black Knights förlänger med Cesar Hebel

Av på 19 september, 2013

Örebro Black Knights har förlängt kontraktet med franske landslagsmannen Cesar Hebel, som därmed kommer att representera Örebro även under Superserie-säsongen 2014. ”Att få tillbaka Cesar även nästa år, var en av våra absolut högst prioriterade åtgärder”, berättar nye sportchefen Mats Hagsten, ”och det känns otroligt bra att detta gick i lås så snabbt.”

Hebel, som under årets säsong har spelat Offensive Tackle, är dock primärt tänkt att synas på andra positioner nästa säsong – troligen som tight end eller slot receiver, som också är de positioner han spelar i det franska landslaget. ”Cesar är en multispelare, som kan spela många olika positioner, och vi tänker oss honom som tight end eller defensive end nästa säsong”, fortsätter Hagsten. ”Han är också en oerhört viktig kille i lagbygget tack vare sin positiva attityd och sin vilja att alltid arbeta hårt.”

Cesar Hebel själv är förstås glad över att vara spelklar för nästa säsong, och är redan förväntansfull inför nästa år: ”Jag trivs väldigt bra i Örebro och jag ser verkligen fram emot att få komma tillbaka. Det ska också bli väldigt roligt att få chansen att visa vad jag kan göra som tight end.”

Cesar kommer härnäst att återvända till Frankrike för några veckors ledighet. Därefter ansluter han till franska landslagets läger inför landskampen mot Sverige – en landskamp som faktiskt tar honom tillbaka till Örebro och Behrn Arena, eftersom det är just där som Sverige och Frankrike möts den 12:e oktober.

”Det kommer bli enormt kul att spela för Frankrike, här hemma på Behrn Arena, och jag hoppas att några av mina lagkompisar finns med i det svenska landslaget den kvällen”, skrattar Hebel. ”Jag har fått lite gliringar och utmaningar från Johan Stål, så det kan bli en riktigt rolig match i matchen.”

Efter landskampen i oktober kommer Hebel att återvända till Australien, och spela för klubblaget Bayside Ravens under slutet av deras säsong. Därefter återvänder den bereste fransmannen till Örebro under våren, för att ta sig an Superserien 2014.

För den som vill se Cesar Hebel spela för Frankrike, mot Sverige, på Behrn Arena den 12:e oktober så kan man närmare avspark hitta mer information på www.swedenvsfrance.eu

Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in