Blackhawks fortfarande bäst i NHL.

By on 18 februari, 2013

Inför matchen:
NHL: s för tillfället bästa lag heter Chicago Blackhawks, efter 14 spelade matcher har laget bara förlorat tre gånger och det är efter straffar. Laget har alltså inte förlorat under ordinarie tid.

Ikväll kommer de regerande Stanley Cup mästarna Los Angeles Kings på besök. De har inte startat säsongen så bra men verkar vara på rätt spår. Kan de stoppa Chicago ikväll på deras egen hemmarink?

Här kan du läsa om matchen Buffalo-Pittsburgh.

Period 1:
Hemmalaget Chicago börjar starkast och tar efter 7 min ledningen då Duncan Keith serverar Brent Seabrook med en drömpassning. Seabrook befanns sig väldigt långt nere för en back. Hemmalaget ökar på sin ledning i powerplay när Jonathan Toews grisar in pucken i mål. Kings har inte fått någon bra start på den här matchen. Bortalaget försöker komma tillbaka men skapar inte några riktiga bra chanser. Chicago åker mycket skridskor och kämpar nere vid sargen i anfallszon. De är laget som för matchen och de vinner även första perioden med 2-0. Skotten slutar också fördel hemmalaget, 11 mot 8.

Period 2:
Andra perioden börjar perfekt för Chicago, Patrick Sharp gör tidigt 3-0. Mästarna Kings ser inte ut att hitta sitt spel och närde får en chans finns inte skärpan där. Chicago kommer in i zon med fart och Kings blir tvungna att dra på sig utvisningar. Mot mitten av perioden börjar bortalaget få lite ordning på spelet men så fort de släpper en kontring är hemmalaget där och hugger. Chicago spelar smart och är hela tiden nära på att göra mål. Kings ser dock farliga ut nu än tidigare i matchen, de behöver en reducering. Perioden slutar 3-0 till Chicago, de leder skotten med 32 mot 18.

Period 3:
Kings får en perfekt start på den sista perioden då Mike Richards reducerar i powerplay. Målet får bortalaget att tända till då deras spel ser mycket bättre ut än vad det gjorde i början av matchen. Chicago har tappat lite av greppet på matchen medan Kings kan föra spelet som de vill. Bortalaget reducerar ytligare en gång när Mike Richards gör sitt andra mål i powerplay. Chicago har tappat allt och Kings pressar dem rejält. Slutminuterna blev riktig spännande då Chicago drog på sig ett par onödiga utvisningar, men hemmalaget lyckas dock hålla tillbaka och vinner med 3-2.

Chicago – Los Angeles 3-2 (2-0,1-0,0-2)
Chicago: Brent Seabrook, Jonathan Toews, Patrick Sharp
Los Angelse: Mike Richards 2
Skott: 37-27
Publik: 21843

Matchens tre profiler:

svampsvampsvamp
Brent Seabrook, Chicago
Den store backen var ikväll 1+1 och täckte ett skott med skrevet, det säger en hel del om hans betydelse för Chicago.

svampsvamp
Mike Richards,  Los Angeles
Hur många perioder hade han behövt för att vända matchen. Två mål i den sista var inte tillräckligt, men Richards visade varför Kings behöver honom.

svamp
Jonathan Toews,  Chicago
Chicagos lagkapten visade vilja och styrka när han kämpade in ett mål i powerplay. Han var som vanligt inblandad i det mest som hände på isen ikväll.

 Martin_AvedalMartin Avedal
 Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login