Blekt BIK Karlskoga förlorade den tredje matchen

By on 22 mars, 2023

Efter två klara förluster var det dags för BIK Karlskoga att ta sig an Djurgårdens IF i den tredje matchen i kvartsfinalserien i Nobelhallen, en match som likt de två tidigare gick till Djurgården.

Det var Karlskoga som började matchen bäst där man klev på bra, redan i den andra minuten drog man på sig en utvisning som Djurgården kunde utnyttja. Gästerna gjorde 1-0 redan i den tredje minuten efter en riktigt passiv defensiv från Karlskogas sida, där måste man vara mer på. Djurgården såg inte riktigt påslagna ut vilket gjorde att efter målet kunde hemmalaget fortsätta skapa lägen, vilka kunde ha renderat i mål om man hade haft mer skärpa. Tempo och passningskvalitén var inte den allra bästa, för man hade ett flertal fina lägen.

Den andra perioden blev ganska lik den första men med ytterligare lite lägre tempo, Djurgården var åter vassa i powerplay ock kunde utöka sin ledning. Karlskoga spelade plottrigt och svårt så man lyckades inte reducera trots flera bra chanser. Känslan var mer att detta var en träningsmatch än en i alla fall för Karlskoga livsviktig match med tanke på focus och skärpa.

I den tredje perioden kändes det som om Karlskoga gett upp och det var Djurgården som helt kontrollerade spelet. Karlskoga hade så klart en del chanser men det var inte många som kändes direkt farliga. Inte ens när man i slutet av matchen tog ut målvakten så fick man något riktigt tryck och Djurgården lyckades också få tag på pucken och slå spiken i kistan med ett mål i tom kasse.

Det känns trist när det verkligen gäller för Karlskoga och man får se en match av träningskaraktär, det kändes lite som att hemmalaget kände att de förlorat redan när Djurgården satte ledningsmålet. Jag har tyvärr inte några direkta förhoppningar att det kommer bli mer än en match till, och statistiskt sätt så har inget lag vänt ett 3-0 underläge.

Nästa match spelar BIK Karlskoga och Djurgårdens IF på fredag den 24 mars i Nobelhallen.

Matchfakta BIK Karlskoga – Djurgårdens IF

• 01.35 Utvisning Karlskoga, två minuter Wilhelm Westlund, Tripping.
  • 02.23 Mål Djurgården i powerplay, 0-1 Jonathan Lekkerimäki.
  • 15.31 Utvisning Karlskoga, två minuter Viktor Lennartsson, Slashing.

Första perioden slutade 1-0 till Djurgården
Skottstatistik första perioden BIK Karlskoga 7 – Djurgårdens IF 9

• 32.11 Utvisning Karlskoga, två minuter Albin Eriksson, Kneeing.
  • 32.50 Mål Djurgården i powerplay, 0-2 Olle Liss.
  • 34.13 Utvisning Djurgården, två minuter Edvin Hammarlund, Kneeing.
  • 35.14 Utvisning Djurgården, två minuter Ludvig Rensfeldt, Interference on the goalkeeper.

Andra perioden slutade 1-0 till Djurgården