Blekt ÖSK föll hemma mot GIF Sundsvall

By on 17 maj, 2017

Örebro SK tog emot GIF Sundsvall i den nionde omgången av Allsvenskan på Behrn Arena inför 5 144 åskådare, varmt skönt väder och upplagt för fotbollsfest.

Men det blev det inte, det var ett blekt ÖSK som trillade boll lite sådär smånätt och GIF Sundsvall var det bollförande laget. Första halvlek bjöds inte på något upplyftande spel från bägge lagen, men det var bortalaget som var närmast ett ledningsmål. Ett mål som GIF Sundsvall gjorde i den 42 minuten då ÖSK-spelarna mest var upptagna med att påpeka för domaren att det var frispark. Pinsamt att inte ha fokus på spelet när det inte är avblåst, och 1-0 till gästande lag var ett faktum.

Andra halvlek blev inte bättre från hemmalaget och det haltande spelet fortsatte utan någon ändring, istället var det GIF Sundsvall som kunde slå in 2-0 målet efter lite trassel framför ÖSKs mål.

Om ÖSK kunde behålla fokus på matchen istället för hur domaren skulle sköta sitt skulle det helt klart se bättre ut, samt att sluta med de pinsamma dykningarna som de höll på, det hör inte hemma på en fotbollsplan.

Förlusten innebar att ÖSK i dagsläget ligger på en 13 plats precis över strecket med åtta poäng, före Halmstad som har fem poäng.

Nästa match är borta mot Halmstad och som det ser ut i tabellen så är vinst där ett måste.