Blocket samlar varumärket kring sitt större syfte

Av på 5 april, 2021

Nu lanseras Blockets nya kommunikationskoncept ”Början på något stort” som utvecklats ihop med kommunikationsbyrån Volt. Konceptet ska bidra till att samla Blockets marknadsplatser Köp & Sälj, Fordon, Jobb, Utbildning och Bostad under en gemensam kommunikation. Kampanjen blir en av de största för Blocket genom tiderna.

– Blocket har funnit sedan 1996 och är idag Sveriges största marknadsplats. Vi är en del av många svenskars vardag och vi inrymmer en mängd erbjudanden och tjänster, både i det stora som ett nytt jobb eller bostad, eller i det lilla, som en ny amningskudde eller gitarr. Allt kan ju bli början på något stort. Det vill vi fånga i vår kommunikation på ett emotionellt och härligt sätt, säger Martina Göransson, Chief Marketing Officer på Blocket.

Det långsiktiga målet för det nya konceptet är att öka kännedomen för alla Blockets erbjudanden och att levandegöra bolagets syfte; att bidra till en hållbar värld, med massor av möjligheter, för alla.

Under Blockets strategiska och kreativa process tillsammans med kommunikationsbyrån Volt blev det tydligt att Blockets roll i vardagen är att möjliggöra förändring, genom hela livet, i stort och smått. Konceptet rymmer också samhällsperspektiv med förändring kring frågor som klimat, konsumtion, arbetsliv och karriär. Förra året bidrog exempelvis svenskarnas användande av Blocket till att 746 181 ton koldioxidutsläpp undvikits.

– När vi tittade på Blockets varumärke blev det tydligt att det är mycket mer än varor som byter händer. Hela Blocket erbjuder något större och handlar om något universellt som driver både människor och samhället framåt – förändring. ’Början på något stort’ är en dramatisering av vårt och Blockets strategiska arbete, säger Henrik Stampe, vd och strateg på Volt.

I reklamfilmer dramatiseras Blockets olika erbjudanden, från bostad, fordon, köp & sälj till jobb och utbildning, genom en berättelse om förändring i livets olika ögonblick.

Konceptet ”Början på något stort” lanseras med en kampanj som kommer synas på TV, digitalt, på utomhustavlor, i print, samt i PR och egna kanaler. Mediebyrå är Wavemaker. Filmerna har producerats av B-Reel Films och regissören Sacarias Kiusalaas, och i dessa följer tittaren med genom en berättelse om förändring genom livets olika skeden: från större ögonblick som då två personer blir ett par, till mindre stunder som när en elgitarr byter händer.

– Vi har gått fram med ett poetiskt och samtidigt rappt anslag för att fånga känslan av Blockets roll i våra liv. Både staccato och introt till första Trainspotting-filmen har varit referenser längs resan,” säger Martina Göransson.

Regionalt
Örebronyheter

Källa: Blocket

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in