Blomsterlandet – första nordiska växtföretaget i internationellt initiativ för ökad hållbarhet

Av på 14 juli, 2019
Arkivbild.

Hållbarhet är en viktig fråga för Blomsterlandet, som nu blivit medlem i den internationella sammanslutningen FSI, Floricultural Sustainability Initiative 2020. Målet är att hitta mer hållbara lösningar för såväl odlare som branschen som helhet. 

– För oss på Blomsterlandet är det angeläget att minska klimatavtrycket och vi vill påverka där vi kan. Klimatfrågan känner inga gränser. Därför tycker vi att det är viktigt att finnas med på en internationell arena och medverka till att hela blomsterbranschen går mot en mer hållbar framtid i samverkan, säger Andreas Karlsson som är inköpschef på Blomsterlandet.

Förutom att hitta hållbara lösningar för odlare och blomsterbranschen som helhet verkar man för att 90 procent av produkterna som odlas och säljs ska vara ansvarsfullt odlade till år 2020.

FSI är en oberoende icke-vinstdrivande organisation som grundades 2013 och har växt från 25 till dagens 52 medlemmar. Från svensk sida finns sedan tidigare Blomsterbranschens riksorganisation med och vid sidan om Blomsterlandet finns det ett bolag till med nordisk koppling, nämligen Ikea.

Lokalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in