BMW-förare visar minst hänsyn i trafiken

By on 26 juni, 2017

Kör du en Volvo? Då uppfattas du sannolikt som en hänsynsfull förare av dina medtrafikanter. Kör du däremot en BMW ska du passa dig för onda blickar. Enligt en undersökning av YouGov på uppdrag parkeringstjänsten EasyPark uppfattas BMW-bilister som de minst hänsynsfulla förarna i trafiken.

Vilket bilmärke har de förare som är mest respektive minst hänsynsfulla i trafiken? Det har 1000 svenskar svarat på i en undersökningen av YouGov på uppdrag av EasyPark. Undersökningen visar att valet av bilmärke också speglar hur man uppträder i trafiken.

Enligt undersökningen visar Volvo-förare mest hänsyn i trafiken medan BMW-förare visar minst hänsyn. Dock uppfattas Toyota-förare som mest hänsynsfulla i norra Sverige.

Dessa bilmärken har MEST hänsynsfulla förare:

 1. Volvo
 2. Toyota
 3. Skoda
 4. Saab
 5. Volkswagen
 6. Peugeot
 7. BMW
 8. Ford
 9. Renault
 10. Audi

Dessa bilmärken har MINST hänsynsfulla förare:

 1. BMW
 2. Audi
 3. Volvo
 4. Skoda
 5. Toyota
 6. Saab
 7. Peugeot
 8. Ford
 9. Volkswagen
 10. Renault

Vanligt att bryta mot parkeringsregler
Oavsett bilmärke bryter många medvetet mot lagen när det kommer till parkering. Enligt undersökningen har 55 procent av männen medvetet brutit mot lagen när de parkerat. Motsvarande siffra för kvinnor är 32 procent. Attityden till parkering skiljer sig också mellan storstad och småstad med 53 mot 39 procent av respondenterna som uppger att medvetet brutit mot parkeringsregler.

– Den här undersökningen visar att vi har förutfattade meningar om vilka som sitter bakom ratten på olika bilmärken. Helt klart är att parkeringssituationen skapar mycket frustration som kan skapa dåligt beteende. Vårt primära fokus är att hjälp bilister och städer att skapa så smidiga parkeringslösningar som möjligt, säger Anders Bäck, vd EasyPark Sverige.

Regionalt
Örebronyheter

Fakta om undersökningen
Undersökningen är genomförd av YouGov. Totalt svarade 1006 personer över 18 år på frågorna som ställdes i en webbpanel 21-24 april 2017.

You must be logged in to post a comment Login