Bo Kaspers Orkester släpper albumet ”I denna mörka vintertid”

By on 8 november, 2021

Nu släpper Bo Kaspers Orkester sitt första julalbum någonsin; “I denna mörka vintertid” (Sony Music) – det är en tidlös skiva med personliga betraktelser om livet kring jul och den mörka årstiden. Som alltid bär låtarna bandets signum; texter och melodier med en osviklig känsla för både ord och ton.

Under våren 2021 har vi med Bo Kaspers Orkester arbetat med att skriva och spela in en julskiva. Den heter ”I denna mörka vintertid” och har i viss mån präglats av tillståndet som varit. Ett vinterlov på behörigt avstånd till vänner och anhöriga.

Det är tio nya sånger om bl a en lite för glöggfryntlig tomte, en julhälsning från en annan del av världen, om att höra stojet från en lägenhet bredvid på Bjurholmsplan eller en mellandagsmorgon efter ett önskat men oväntat nattbesök. Och om nyårsklockor som ringer ut ett hundår.

Sångerna är arrangerade av vår gamla spelkamrat Johan Lindström. Han har klätt dem i en smakfull och lagom lyxig dräkt.

Bo Kaspers Orkester är ett av våra mest älskade band och har under sina 30 år haft stora försäljningsframgångar och uppnått många topplisteplaceringar. De är också ett otroligt uppskattat liveband, vilket inte minst bevisades under 2017-2018 med deras hyllade scenföreställning ”Allt ljus på oss”, en storslagen arenaturné hösten 2018 och den kritikerrosade turne ”23.55 – hjärtat håller takten” 2019-2020.

“I denna vintertid” släpps digitalt och som CD och LP.

Kultur
Örebronyheter

Källa: Clap Your Hands 

You must be logged in to post a comment Login