Bob Hund släpper albumet ”DRÖMMEN ÄR EN RÅVARA”

By on 27 januari, 2023
Foto: Martin Kann

Bob Hunds nya album släpps i 2 delar. Först ut är A-sidan DRÖMMEN ÄR EN RÅVARA som släpps den 26 januari. 6 låtar inspelade med Per Sunding som producent i Tambourine Studios Malmö. Första gången bob hund mötte Per Sunding var 1993, och då spelade de in en halvtimmes musik på 27 minuter. Då var alla låtarna djupt inristade i både muskelminne och benmärg. 30 år senare var varje låt som en liten gåta de gemensamt försökte lösa, och den här gången kunde en halvtimmes musik ta 28 dagar att spela in.

”Vi var omöjliga på den tiden. Producenten fick ett blankt NEJ på det ödmjuka förslaget att addera minsta lilla tamburin i en enda refräng – nu har vi bett på våra bara knän om tamburiner i alla refränger, men nu var det producentens tur att säga NEJ.” säger Thomas Öberg orkesterns vokalist.

All popmusik kräver ett blankt NEJ lite då och då. Detta ledde tyvärr till att låtarna tog en evighet att slutföra.

Gitarrekvilibristen John Essing har haft jouren och vakat över inspelningens alla moment och kvalitetssäkrat produkten från den första tonen till den sista, under dryga två års tid. Trots det är han totalt överraskad av slutresultatet. ”Det har inte varit lätt”, säger Jonny.

Vissa av låtarna skrevs redan innan BOBHUNDMUSIKAL, en föreställning som framfördes på Helsingborgs Stadsteater 2020. ”Men dessa melodier har nu blivit så förändrade att inte ens deras mamma skulle känna igen dem idag.” säger Thoma

bob hund åker även på vårturné, ett långt varv genom hela Sverige, med både premiär och avslutning i Norrland. Under 18 kvällar kommer de framföra 18 olika versioner av föreställningen ”Den overkliga sanningen om bob hund”. Premiären sker i Umeå den 27/1.

”Sanningen är overkligare än någonsin”, säger bob hunds Thomas Öberg. ”bob hund har över tid förvandlats till ett egen liten värld och alla röster i denna lilla värld kommer förr eller senare att höjas. Det är glädje och missnöje om vartannat.”

Senare i år släpps B-sidan, VERKLIGHETEN ÄR EN RAFFINERAD PRODUKT.

”De kommer ömsom hjälpa och stjälpa varandra. bob hund försöker studera ett antal motsatsförhållanden både med stjärnkikare och mikroskop. Vi kommer garanterat att misslyckas med att reda ut begreppen och till slut kommer bob hund antagligen fabricera fler frågor än svar.”

Låtlista:

1. Vilken natt för en dagdröm

2. Rätten att ropa högst

3. Nu har du gått för långt!

4. Stark som en hare

5. Din hund

6. Lyckokakor

Kultur
Örebronyheter

Källa: Liza B

You must be logged in to post a comment Login