Bolaget som utmanar jättarna i cykelbranschen expanderar till Örebro

Av på 11 november, 2018
Tobias Adolfsson grundare av ATR.

Cykelvarumärket And The Revolution tar in kapital för att kunna expandera till bland annat Örebro, där man nu letar efter lokala partners. Genom att lägga fokus på nära kundkontakt och en personifierad shoppingupplevelse, både lokalt och digitalt, vill de utmana en bransch som sedan länge dominerats av stora kedjor. Målet är att ta in mellan 800 000 kronor och 2,5 miljoner kronor, för att kunna växa vidare och etablera större lokal närvaro.

—  Att köpa och äga en cykel kommer under överskådlig tid att innehålla fysisk kontakt med en lokal butik även om många köpbeslut tas i en digital miljö. Servicebehovet av cyklar kommer sannolikt istället att öka i samhället överlag och därför behövs inte fler stora kedjor, utan lokal närvaro. Det tillsammans med e-handel är framtiden. Vi vill expandera till Örebro, eftersom det är ett samhälle där många cyklar till vardags, säger Tobias Adolfsson grundare av ATR.

Något av det unika med bolaget är att de låter kunden anpassa sin cykel efter vilka behov som finns – allt för att göra det mer attraktivt och lätt att välja cykeln framför annat fordon. ATR:s försäljning sker idag från deras webbshop och i deras butik på Södermalm i Stockholm. De bygger också ett skalbart nätverk av partnerbutiker, där lokala entreprenörer kan driva sitt eget livsstilsföretag inom cykling. Detta för att fler ska kunna erbjudas den lättillgängliga service som är ett viktigt kännetecken för ATRs varumärke – att kunden får vara med och utforma sin cykel och bygga sin perfekta cykel både funktionellt och estetsikt. Genom partnermodellen vill de hitta passionerade och duktiga cykelhandlare såväl i Sverige som internationellt. Man vill helt enkelt flytta cykelförsäljningen från de stora kedjorna, där det är väldigt lite kundkontakt, till små handlare med passion för cykling.

Tidigare har nämligen fristående cykelbutiker stått i skuggan av de stora cykelleverantörerna. Antalet fristående cykelbutiker har minskat under de senaste åren, samtidigt som världens cykelmarknad spås växa med 38 procent till år 2024 och 50 procent i hela Europa. Framförallt är det cykling i urban miljö tillsammans med elcyklar som kommer generera denna ökning. ATR är därför redo att bli top of mind när det kommer till urban cykling.

I det långa perspektivet vet egentligen ingen vilken typ av cykel, elcykel eller hybrid mellan cykel och moped som kommer vara det mest attraktiva för konsumenterna. Det enda vi vet är att ATR oavsett vad som händer kommer vara konsumenten närmast och kan därför navigera efter kundens behov snabbare och lättare än våra konkurrenter,  säger, Tobias Adolfsson grundare av ATR.

And The Revolution designar, säljer och bygger personligt utformade cyklar för dig som cyklar i staden. Alla deras cyklar levereras med livstidsgaranti på ramen och fri service de första två åren. ATR grundades 2013 av Tobias Adolfsson och de finns tillgängliga på sin webbshop och på Åsögatan 122 på Södermalm i Stockholm.

Lokalt
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in