Bolt ny taxiaktör till Örebro

Av på 21 mars, 2021

Den appbaserade taxitjänsten Bolt har etablerat sig som en betydande aktör i de tre storstadsregionerna i Sverige. Nu har turen kommit till boende i Örebro att ta del av möjligheten att boka smidiga och prisvärda resor via sin smartphone för första gången.

Bolt startade 2013 i Tallinn av de estniska bröderna Martin och Markus Villig. Företaget har växt rejält och finns idag i mer än 40 länder. Efter att tidigare bara ha funnits i storstadsområdena lanserade man nyligen i Uppsala. Nu tar man nästa steg i sin Sverigesatsning när man erbjuder boende i Örebro möjligheten att boka prisvärda resor. Redan från dag ett står ett stort antal förare redo att ta emot körningar i staden berättar företagets Sverigechef Albin Grkovic.

– Taxibranschen förändras och nya möjligheter till arbete uppstår. Vi är redan marknadsledande inom det privata segmentet när det kommer till taxiresor. Nu fortsätter vi vår resa mot att även bli den största taxiaktören i Sverige. Intresset från förare i Örebro att börja köra med oss har varit stort, något som säkert beror på att vi tycker det är en självklarhet att de som kör ska ha schyssta villkor. Vi tar ut en lägre avgift än vad våra konkurrenter gör och stöttar aktivt våra anslutna förare i deras arbete, säger Albin Grkovic.

Bolt blir den första renodlade “app-taxin” i Örebro där resan bokas direkt i mobilen. På mindre än två år har Bolt fått över en halv miljon användare i Sverige och fler än 50 miljoner användare totalt globalt. Enligt Albin Grkovic beror det på att man förstått värdet av att vara lokala. Genom att fokusera på marknaderna i Europa förstår man bättre de lokala förutsättningarna för transport och kan lägga kraft på att göra det enklare och mer prisvärt för människor att resa.

– Taxi behöver inte vara dyrt. Med vår erfarenhet från att bedriva verksamhet i Sveriges största städer lanserar vi nu en prisvärd tjänst och kan erbjuda resor som är minst 40 procent billigare än priserna hos våra konkurrenter i Örebro, säger Albin Grkovic.

Bolt-appen är tillgänglig för både iOS och Android. För att fira lanseringen erbjuder företaget alla nya resenärer i Örebro 50 procent rabatt på priserna på fem resor, upp till 100 kronor per resa. Alla resor är klimatkompenserade, en del i Bolts större miljösatsning som går under namnet “Green Plan”.

Lokalt
Örebronyheter

Källa: Bolt

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in