Förbundskaptensteam för herrlandslaget utsett av Svenska Bordtennisförbundet

Av på 17 december, 2016
Peter Blomquist ny förbundskapten för det svenska herrlandslaget i bordtennis

Svenska Bordtennisförbundet är glada över att utse ett förbundskaptensteam för det svenska herrlandslaget med Peter Blomquist (Söderhamns UIF) som ansvarig förbundskapten. Tillsammans med Blomquist så kommer även Peter Andersson (Eslövs AI) och Ulf Carlsson(Halmstad BTK) inneha en förbundskaptenstitel inom detta team. Processen inleddes med en översyn av landslagsverksamheten och förbundskaptenstjänsten utlystes såväl internationellt som nationellt.

Förbundskaptensteamet kommer att leda det svenska herrlandslaget under de nästkommande fyra åren med start från och med januari 2017. Flera spännande tävlingar och utmaningar står på agendan för herrlandslaget där VM 2018 på hemmaplan i Halmstad såklart kommer att vara en höjdpunkt och en fortsatt satsning mot OS i Tokyo år 2020.

Det är mycket hedrande med utnämningen och ett kvitto på att man gör någonting som är bra. Det är en oerhört inspirerande utmaning och jag ser fram emot att kunna vara med och påverka det man vill göra med svensk bordtennis fullt ut, säger Peter Blomquist.

Blomquist fortsätter sitt resonemang kring framtiden och sina ambitioner med landslaget:
Målsättningen är att vi ska vara bäst i Europa – vinna guld på Europamästerskap. Samt att vinna medalj på VM eller OS under denna 4 års period. Sedan sikta på nästa steg och det är att utmana Asien på allvar.

Gällande sammansättning av tre förbundskaptener så kommenterar Blomquist det på följande sätt:
Vi tre är huvudtränare från de största och bästa träningscentra i Sverige och att vi samarbetar och gör vårt yttersta tillsammans för att utveckla svensk bordtennis gemensamt så lägger den en väldigt bra grund för framgång. Det finns mycket erfarenhet och kunskap att hämta från denna lösning. Styrkan med alla oss är att vi mer än de flesta gillar att vinna och kan vi då ”fightas” tillsammans så kommer det att bli kanonbra.

Peter Andersson kommenterar sin nya roll med landslaget och det kommande samarbetet med Carlsson och Blomquist.

-Det känns väldigt inspirerande med detta uppdrag. Vi tre har i många år tampats med varandra på föreningsnivå och att vi nu tillsammans ska samarbeta med svensk landslagspingis tror jag kan bli riktigt bra, säger Peter Andersson

Ulf Carlsson som varit anställd sedan 2012 som förbundskapten och som nu går in i en ny konstellation säger följande om denna nya organisation.

Det ska bli spännande med denna nya konstellation. Jag tycker att det ska bli väldigt roligt att få att arbeta vidare med spelarna och försöka hjälpa dem att fortsätta utvecklas. Det är att utveckla spelare som jag tycker är roligast och det jag brinner för.

Under januari så kommer den nya förbundskaptenstrion att träffas och sätta ramverket och rollerna inom denna konstellation.

Förbundschef Mikael Peterson säger så här om utnämningen:
Vi har valt ett ledarteam för herrlandslaget med ett övergripande ansvar för pojkkadetter och herrjuniorer. Det är tre mycket meriterade tränare som alla kommer in med höga ambitioner och erfarenhet från mycket starka bordtennismiljöer med Peter Blomquist som ytterst ansvarig. Blomquist har också uttalat extra tydligt att teamarbetet är viktigt för att nå högt ställda mål.

Alla tre förbundskaptener har idag en befattning som huvudtränare inom varsin svensk Pingisligaklubb (Eslöv, SUIF och Halmstad), uppdraget som förbundskaptener kommer att delas med tidigare uppdrag där tiden fördelas 50/50.

Sport | Bordtennis
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in