Bordtennis – Jörgen Persson invald med bred marginal

Av på 21 oktober, 2016
Jörgen Persson, Petra Sörling, Walter Rönmark och Mikael Peterson

Svensk bordtennis stadfäster sin position som en stark politisk röst inom den internationella bordtennisen. Med Jörgen Persson invald i Board of Directors i International Table Tennis Federations (ITTF) så behåller Sverige en plats i denna kommitté där Walter Rönmark, före detta ordförande för Svenska Bordtennisförbundet, varit invald. Board of Directors är en kommitté inom ITTF som arbetar med spetsfrågor kring sportens utveckling såsom spelsystem, spelform och regler.

Jörgen Persson blev invald med bred marginal då han fick hela 40 av 52 röster då sju personer skulle väljas av 14 nominerade. Valet genomfördes under det Europeiska Bordtennisförbundets årliga kongress i Budapest, Ungern.

Det känns väldigt kul och inspirerande att få vara med och påverka den internationella bordtennisen. Givetvis är det också en stor ära att få bli invald och vara med och representera svensk bordtennis internationellt, Jörgen Persson uttalar sig med stolt och glad röst.

En stor framgång för Svensk bordtennis, summerar Svenska Bordtennisförbundets ordförande Petra Sörling.

Svensk bordtennis befinner sig i en starkt uppåtgående trend sportsligt sett med flera starka resultat den senaste tiden och befäster nu även sin position som en av de ledande nationerna i världen när det gäller representation på den idrottspolitiska scenen. Sedan tidigare är Svenska Bordtennisförbundets ordförande, Petra Sörling, vice president i ITTF:s Executive Committé som är det högst beslutande organet inom bordtennisen.

Jörgen Persson är 50 år gammal, har två barn och bor i Halmstad där hans karriär en gång startade i den lokala föreningen Halmstad Bordtennisklubb.

Sport | Bordtennis
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in