Bordtennis – Jörgen Perssons karriär tar ny vändning

Av på 17 oktober, 2016
Bild: Jörgen Persson Foto: Magnus Karlsson/Göte Karlsson Foto AB

Efter att i flera decennier tillhört den yttersta världseliten tar nu en av världens genom tiderna främsta bordtennisspelare, Jörgen Persson, ett nytt kliv i sin karriär.

Han är en av 14 nominerade till 7 europeiska platser i International Table Tennis Federations (ITTF) Board of Directors som är en kommitté som arbetar med spetsfrågor kring sportens utveckling såsom spelsystem, spelform och regler. Valet kommer avgöras under Europamästerskapen i bordtennis som inleds i veckan i Budapest, Ungern.

Jörgen Persson har alltid haft ett intresse av att bidra till utvecklingen av sin idrott och vi är mycket stolta över att kunna nominera honom, säger Svenska Bordtennisförbundets ordförande Petra Sörling.

Svensk bordtennis befinner sig i en starkt uppåtgående trend sportsligt sett med flera starka resultat den senaste tiden och befäster nu även sin position som en av de ledande nationerna i världen när det gäller representation på den idrottspolitiska scenen. Sedan tidigare är Svenska Bordtennisförbundets ordförande, Petra Sörling, vice president i ITTF:s Executive Committé som är det högst beslutande organet inom bordtennisen.

Jörgen Persson är 50 år gammal, har två barn och bor i Halmstad där hans karriär en gång startade i den lokala föreningen Halmstad Bordtennisklubb.

Sport | Bordtennis
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in