Börja odla i växthus – enkla tips för nybörjaren

Av på 3 april, 2021

Gör ditt växthus till en naturlig del av trädgården genom att använda det som en plantskola för dina favoritväxter. Om du exempelvis är intresserad av självhushållning kan du använda det för att odla din egna mat. Självklart behöver du inte begränsa odlandet till växthuset utan kan komplettera med en klassisk köksträdgård och odla på friland i anslutning till växthuset.

Under de varmaste månaderna kan du odla chili, gurka, paprika och tomater i växthuset. Fokusera på grödor som broccoli, morötter, sallad och bönor när det är lite kallare. Utanför växthuset odlar du de grönsaker, örter och frukter som passar den odlingszon där du befinner dig.

Många av dessa – exempelvis sallad, aubergine, meloner, spenat och squash – kan vara perfekta att så och skola om i växthuset innan de planteras ute i trädgården.

Om du föredrar prydnadsväxter som ringblommor, dahlior, magnolior eller naturligt förekommande växter såsom blåklint och viol, har de en självklar plats i växthuset. Denna skyddande värld utgör även en perfekt miljö för krysantemum, pelargoner, nävor och petunior. 

Det är bara att sätta igång, det är både roligare och enklare än vad du tror.

Nöje | Regionalt
Örebronyheter

Källa: Classicum

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in