Bortaspöket sänkte Örebro HK

By on 2 januari, 2021
Arkivbild.

Under lördagen åkte Örebro HK till Ängelholm för att ta sig an Rögle BK i den 27 omgången av SHL 2020/2021.

Örebro vann senast mot Linköping och spöade även Rögle senast de möttes detta var dock hemma. Rögle vann senast mot Oskarshamn och vann för övrigt de två senaste hemmamatcherna mot Örebro. Det man kunde säga att det var lite av ett toppmöte.

Rögle kom ut bäst i den första perioden och skapade tryck mot Örebro vilka fick ägna sig åt att jaga puck. Örebro jobbade sig dock in i matchen och perioden blev ganska jämn dock med fördel Rögle. Perioden slutade 0-0.

Örebro började andra perioden bättre än först och matchen kändes ganska jämn men i den 13 minuten satte Niklas Hansson ledningsmålet för Rögle 1-0. Efter målet satsade Örebro framåt och skapade flera chanser men i den 17 minuten satte Anton Bengtsson 2-0 till Rögle.

Örebro drog redan i första minuten av perioden på sig en utvisning som Rögle utnyttjade och utökade sin ledning till 3-0, direkt efter målet drog Örebro på sig ytterligare en utvisning och även denna gång var Rögle starka i powerplay och kunde göra 4-0. Örebro kom aldrig in i matchen i den tredje perioden och matchen slutade 4-0 till Rögle. Perioden slutade 2-0 till Rögle.

Detta var ingen bra match för Örebro, den ende spelaren värd att omnämna var målvakten Jonas Arntzen som trots att han släppte infyra mål gjorde en mycket bra match. Nu måste Örebro ta tag i bortaspöket och få till sitt boxplay där man inte lyckas alls. Nu väntar ytterligare två bortamatcher och man måste se till att vända bortasviten som just nu är en vunnen bortamatch av åtta.

Nästa match spelar Örebro HK på Onsdag den 6 Januari borta mot Linköping HC.

Första perioden åttonde minuten utvisning Örebro, två minuter Gustav Backström interference. Powerplay Rögle, inget resultat.

Första perioden slutade 0-0
Skottstatistik första perioden Rögle BK 7-5 Örebro HK

Andra perioden 13 minuten mål Rögle, Niklas Hansson sätter 1-0. 17 minuten utvisning Örebro, två minuter Rodrigo Abols Hooking. Powerplay Rögle, mål Anton Bengtsson 2-0.

Andra perioden slutade 2-0 till Rögle
Skottstatistik andra perioden Rögle BK 12-5 Örebro HK

Tredje perioden första minuten utvisning Örebro, två minuter Robert Leino Fördröjande av spelet. Powerplay Rögle, mål Anton Bengtsson 3-0. Tredje minuten utvisning Örebro, två minuter Robert Leino Tripping. Powerplay Rögle, mål Olli Palola 4-0. 13 minuten utvisning Örebro, två minuter Rasmus Rissanen Hög klubba. Powerplay Rögle, inget resultat. 14 minuten utvisning Örebro, två minuter Emil Larsson Tripping. Powerplay Rögle, inget resultat.

Tredje perioden slutade 2-0 till Rögle
Skottstatistik tredje perioden Rögle BK 6-4 Örebro HK

Matchen slutade Rögle BK 4-0 Örebro HK
Skottstatistik matchen Rögle BK 25-14 Örebro HK