Bostadsrätter uppförs vid Sanatorieparken

By on 29 november, 2021
Bild: Eyra Bostad

I området Adolfsberg strax utanför Örebro uppför bostadsutvecklaren Eyra Bostad bostadsrätter för Brf Sanatorieparken.

– Det är ett trevligt läge, relativt centralt men ändå ute i skogen. Vi tyckte det var jättebra för bostadsrätter, säger projektledare Anna Cedermark, Eyra Bostad.

Det gröna området Adolfsberg med kringliggande tallskog ligger knappt 5 kilometer från centrala Örebro. Här byggstartade i våren 2021 byggprojektet Brf Sanatorieparken med sikte 51 bostadsrättslägenheter fördelade på fyra femvåningshus.

– Det är fyra punkthus i lite olika nyanser av ljusgrönt Alla intill tallskogen med det gamla sanatoriet. Som nu är ombyggd till hyreslägenheter, men som inte är våra, berättar Anna Cedermark, Eyra Bostad.

Samtliga Brf Sanatorieparkens lägenheter – från ettor upp till fem rum och kök – har 2,70 meter i takhöjd och inglasade balkonger, alternativt uteplatser.

Arkitektoniskt har ambitionen varit inställd på samspel med den gamla sanatoriebyggnaden från år 1912.

– Det är inget ”modernt hus”. Du ska liksom känna igen och tänka på hur man byggde förr.

Ett av husen, det som ligger närmast motorvägen, har dock fått ritas om en gång.

– Där skulle det också byggas ett annat hus som skulle vara bulleravskärmande. Men det har inte blivit färdigbyggt. Så vi fick rita om vårt hus på grund av bullerproblematiken. Annars har det varit ett ganska smidigt projekt, tillägger Anna Cedermark.

Inflyttning 2022

I månadsskiftet oktober-november 2021 är stommen rest på alla fyra punkthusen. På två av husen var då även takstolarna på plats.

Projektutvecklare Anna Cedermark och Eyra Bostad räknar med att inflyttningen till nybyggda Brf Sanatorieparken kommer igång sommaren 2022.

– Troligtvis till två hus innan semestern och till resterande två i september.

I början på november 2021 var 35 av det 51 nya bostadsrätterna vid Sanatorieparken i Adolfsberg sålda.

Adolfsberg är sedan gammalt ett område med många enfamiljshus och villor. Där många på äldre dagar vill flytta till ett bekvämare lägenhetsboende, men helst inte lämna området.

– För den gruppen bör Brf Sanatorieparken vara ett attraktivt alternativ, bedömer projektledare Anna Cedermark på Eyra Bostad.

Eyra Gruppen

Eyra Bostad har sitt huvudkontor i Örebro, där en kärna av medarbetare varit verksamma sedan 2007.

Bostadsutvecklaren Eyra Bostad hör hemma i Eyra Gruppen. Så gör även Eyra Parkering samt Eyracenter med sina nybyggda centralt belägna kontorshus i Örebro.

Örebro
Örebronyheter

Källa: Stordåhd Kommunikation

You must be logged in to post a comment Login