Boston klara för semifinal i NHL-slutspelet.

Av på 26 maj, 2013

Stanley Cup mästarna från 2011 Boston Bruins är vidare i NHL-slutspelet. Under natten mot söndagen slog de NY Rangers med 3-1. Totalt blev det 4-1 i matcher.

Stor matchhjälte i Boston blev Gregory Campbell som gjorde 2 mål. Men även målvakten Tuuka Rask var ett bidrag till att de vann matchen, han räddade 29 skott.

Det här betyder att NY Rangers återigen misslyckas i slutspelet, laget har år efter år satsat för att vinna men har aldrig tagit sig till final. Nu är båda lagen i östra konferensen klara, i semifinalen möts Pittsburgh och Boston.

Stjärnorna i Chicago vaknade
Chicago Blackhawks vann President Trohpy och blev grundseriens bästa lag om man räknar poäng. Men i serien mot Detroit Red Wings har det inte gått lika bra. Inför nattens match ledde Red Wings med 3-1 i matcher.

Men stjärnorna Jonathan Toews och Duncan Keith vaknade och ledde sitt lag till seger med 4-1. Lagkaptenen Toews gjorde sitt första slutspelsmål medan Keith hade två målgivande passningar. Annars var det Andrew Shaw som blev matchens stora hjälte då han gjorde 2 mål, bl.a det matchvinnande 2-1 målet.

Martin Avedal - RedigerareMartin Avedal
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in