Boston till Stanley Cup final.

Av på 8 juni, 2013

Inför slutspelet i NHL var Pittsburgh Penguins stora favoriter. Vid trade-deadlinen hade de bytt till sig flera duktiga spelare för att bredda truppen till slutspelet.

Men det var något som inte hjälpte i semifinalen mot Boston Bruins, den klassiska klubben från nordöstra USA ”svepet” pingvinerna och vann med 4-0 i matcher. Nattens match blev dock betydligt jämnare än de tidigare.

Boston släppte egentligen aldrig in Pittsburgh i serien, bl.a lyckades man få storstjärnan Sidney Crosby ur balans. Något som kulminerade i den förnedrande 6-1 förlusten i match 2.

Nattens resultat blev 1-0 efter att backen Adam McQuaid gjort mål i den tredje perioden. Nu kommer Boston spela final igen, senast var 2011 då man slog Vancouver Canucks med 4-3 i matcher.

Chicago en match från final
Vilket lag som Boston får möta i finalen är inte klart än. Men i den västra konferensens semifinal leder storfavoriten Chicago med 3-1 i matcher mot de regerande Stanley Cup mästarna LA Kings. De möts i natt och Blackhawks har fördel av hemmaplan och kan avgöra.

Martin Avedal - RedigerareMartin Avedal
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in