Boule | Cajsa Qvarnström Sörbyängens BK uttagen till en första landslagssamling

Av på 20 februari, 2015

Sveriges nya förbundskapten, forne världsmästaren David Le Dantec från Frankrike, har nu gjort sin första landslagsuttagning. 22 spelare, tio damer och tolv herrar, ingår i truppen som han kallar till en första landslagssamling i Göteborg i april.

Bland damerna har Cajsa Qvarnström Sörbyängens BK, Örebro tagits ut till en första landslagssamling i Göteborg.

De spelare som bjuds in till den första landslagssamlingen, i Göteborg den 11-12 april, är följande:

Damer: Therese Broberg, Signe Holgersson (Boulett BK, Västerås), Linn Callderyd, Anna Theander (Gothenburg Boule Bangers), Noon Geffenblad (Sibirien CP, Stockholm), Jenny Hamberg, Pia Terestchenko (Boo SK, Stockholm), Jessica Johansson (Coccinelle PC, Malmö), Tove Orrbeck (IFK Goteboule, Göteborg), Cajsa Qvarnström (Sörbyängens BK, Örebro).

Herrar: Ali Abdi Aden, Erik Lööf Ekström, Kenneth Köhalmi (Sitting Boule, Stockholm), Joachim Andersson, Daniel Eriksson, Rickard Nilsson, Tobias Svensson, Simon Åkesson (Coccinelle PC, Malmö), Anders Csapó, Albin Plantin (Sibirien CP, Stockholm), Jimmy Löf, Thomas Wiede (Halmstad Petank).

– I år kommer två mästerskap att spelas – VM för damer i Thailand och EM för herrar i Bulgarien. De 22 spelare som nu utgör landslaget är förstås kandidater för att bli uttagna dit. Men det är viktigt att veta att också spelare som ännu inte är med i truppen är potentiella mästerskapskandidater, säger David Le Dantec.

I den trupp han nu har valt ut har David försökt att hitta en balans mellan erfarna och mindre erfarna spelare, liksom att – så långt möjligt – blanda läggare, mittspelare och skyttar.

Jag har också valt att integrera några unga spelare i truppen. Måhända är inte alla redo för de största mästerskapen ännu, men eftersom vi vill arbeta för framtiden måste vi inkludera den unga generationen redan från början.

Det är självfallet så att några spelare kommer att bli frustrerade över att inte se sitt namn på listan – det är ett fullständigt normalt mänskligt beteende. Till dem är meddelandet tydligt och enkelt:

– Det är upp till er att genom resultat och prestationer visa att ni bör inkluderas i landslaget. Dörren står öppen – och jag skulle med glädje släppa in er!

Linn Callderyd, från Lindome utanför Göteborg, fyller 16 i april och är yngst i truppen.

Äldst är Thomas Wiede från Halmstad med sina 51 år.

Sport | Boule
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in