Boulebar börjar med dricks

Av på 31 mars, 2021
Arkivbild

För åtta år sedan slutade Boulebar att ta emot dricks på alla sina restauranger i Sverige och Danmark. Men från och med 1 april öppnar de upp möjligheten att dricksa igen. En effekt av Covid-19, hårdare konkurrens på arbetsmarknaden och uteblivna vinstmarginaler.

– Vi tyckte att dricks var ett smart men aningen förlegat belöningssystem som krånglade till det både för gästen och för oss själva. Så ägare, ledning och medarbetare tog gemensamt beslutet att sluta med dricks då för 8 år sedan. Ambitionen blev att istället hantera ersättning genom att erbjuda högre grundlöner, satsa på utbildning och medbestämmande, säger VD och grundaren Henrik Kruse.

Under 2020 fick Boulebar till följd av Covid-19 säga upp stora delar av sin personal och har inte kunnat erbjuda lika trygga anställningar som de önskat. Bolaget har därför behövt omvärdera sitt beslut om dricks.

– I kölvattnet av Corona har vinstmarginaler försvunnit helt och hållet för oss och många andra. Vi vill precis som alla andra i branschen också ha de bästa förmågorna i våra team. Idag är det svårare att vara attraktiv utan dricks. Våra medarbetare är oerhört viktiga för att skapa vår Boulebar-atmosfär som vi strävar efter varje dag, förklarar Henrik.

Många gäster har uppskattat att de varit dricksfria och det är viktigt för Boulebar att det inte känns som något tvingande för gästen.

– Vi vet att vi har tusentals fans som uppskattat att vi inte tagit dricks under alla år. Ni är fortsatt hjärtligt välkomna till Boulebar. Om gäster vill ge dricks kommer de från och med den 1 april få göra det. Men det är verkligen frivilligt. Som det ska vara, avslutar Henrik Kruse.

Ekonomi | Lokalt
Örebronyheter

Källa Boulebar

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in