Bris aktivitetsbok ger 60 tips till barn

By on 30 maj, 2023
Foto: Nisse Hvidfeldt

Bris aktivitetsbok ger 60 tips till barn, vad man kan göra på sommarlovet. Sommarlovet är 60 dagar långt, när skolorna stänger och fritidsaktiviteterna tar paus behöver dagarna fyllas med annat.

I Bris aktivitetsbok ger barn tips till barn om saker att göra på lovet.

För en del barn är sommarlovet något man längtat efter, årets höjdpunkt. För andra barn kan det vara en tuff period, vilket är tydligt i barnens samtal till Bris under sommaren.

– Idag fick jag sommarlov, vilket jag tycker är svinjobbigt, berättar ett barn för Bris stödlinje.

Barn som hör av sig till Bris berättar om press att göra somriga saker, men att de inte har något att hitta på. De berättar att de känner sig ensamma, och inte har någon att hitta på något med. Därför har Bris tagit fram aktivitetsboken Små sommarsaker.

Boken publiceras tillsammans med 60 tips på aktiviteter, ett för varje sommarlovsdag. Tipsen är utformade så att barn i tredje klass ska kunna utföra dem självständigt, utan att vara beroende av föräldrar eller kompisar.

– Tanken är att väcka upptäckarglädje, nyfikenhet, och visa på att sommaräventyr inte behöver vara långt borta eller dyra. Att små sommarsaker kan kännas stora, säger Gunilla Bergsten, enhetschef för Stöd online.

Boken innehåller också åtta målarsidor, framtagna av naturillustratören Saga-Mariah Sandberg. Inspirationen kommer från barns berättelser av vad de mår bättre av – som att vara i naturen, rita och färglägga.

– Vi vill ge barn ett verktyg för att kunna må bättre i stunden. För barn som vill prata med en trygg vuxen arbetar Bris kuratorer hela sommaren, dag som natt, säger Bergsten.

Sverige
Örebronyheter

Källa: BRIS

You must be logged in to post a comment Login