Brons till Alexander Majorov i Universiaden

By on 4 februari, 2017
Alexander Majorov tog brons i Vinteruniversiaden 2017. Foto: almaty2017.com

Konståkaren Alexander Majorov tog idag brons i Universiaden, studentidrottens motsvarighet till olympiska spel, som avgörs i Almaty, Kazakstan.

Efter kortprogrammet igår slutade Majorov på en sjätteplats med en totalpoäng på 81.01 vilket var hans bästa för säsongen. 

Det var kul att åka med sån bra publik. Hade lite småmissar men annars ett bra åk idag, imorgon är det friprogram och det är då det gäller, sa Majorov efter korta programmet. 

Det visade sig vara en bra start – i fria programmet slog han nytt personbästa på 246.56 poäng och slutade på en tredjeplats, Sveriges första medalj i Vinteruniversiaden 2017. 

Det var ett kanonåk! Härlig känsla att sätta allt nästintill klockrent. Jag är jätteglad och det var kul att ha så bra stöd från publiken och alla i det svenska teamet, säger en mycket nöjd och glad Alexander. 

Universiaden pågår mellan den 29 januari och 8 februari, och är en av världens största multiidrottsliga tävlingar som har arrangerats vartannat år sedan 1959. Tävlingarna håller hög internationell klass och fungerar ofta som förberedelse inför kommande landslagsuppdrag och stora internationella mästerskap. Gemensamt för deltagarna i Universiaden är att de kombinerar sin elitsatsning med eftergymnasiala studier. I årets Vinteruniversiad deltar cirka 2 500 deltagare från över 55 länder. Från Sverige deltar en trupp på 52 deltagare, där flera har internationell erfarenhet sedan tidigare från såväl OS, VM och EM som Universiaden.

Sport | Vinteruniversiaden
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login