Brooks Orpik sköt Pittsburgh vidare till kvartsfinal.

Av på 12 maj, 2013

Storfavoriten Pittsburgh Penguins gick inatt vidare till kvartsfinal i NHL-slutspelet. Den stora hjälten blev backen Brooks Orpik som avgjorde 07.49 in i Sudden Death, det var hans första mål på 106 matcher. 

New York Islanders bjöd upp till ett bra motstånd och hade ledningen tre gånger i matchen. Men Pittsburgh kom tillbaka och kunde i den tredje perioden kvittera till 3-3. Slutresultatet blev 4-3 och serien slutade 4-2.

Nu kommer Pittsburgh möta Ottawa Senators i nästa omgång. Ottawa slutade på en 7:e plats i tabellen men slog ut 2:a Montreal. Pittsburgh slutade 1:a och kommer ha hemmafördel mot det kanadensiska laget.

En serie kommer avgöras inatt.
Första omgången forstsätter under söndagskvällen och natten. Men en serie kommer avgöras, Anaheim – Detroit. Det står 3-3 i matcher och Anaheim har fördel genom att de spelar på hemmaplan.

De två övriga serien som spelas idag är Boston – Toronto (3-2) och Washington – NY Rangers (3-2). Även de kan avgöras idag, men de kan även leva vidare. Matchen Washington – NY Rangers spelas kl 22.30 svensk tid.

Martin Avedal - RedigerareMartin Avedal
Örebronyheter

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in