Byggnads kollektivavtalskoll gör det lättare att hitta seriösa byggbolag

Av på 15 februari, 2021
Arkivbild

Nu lanserar Byggnads en tjänst som gör det lättare att hitta seriösa byggbolag, med hjälp av Kollektivavtalskollen kan vem som helst snabbt och enkelt kontrollera om ett företag har kollektivavtal eller inte.

– Byggbranschen kan vara en djungel och för den oinvigde är det svårt att skilja de oseriösa företagen från de seriösa. Den här tjänsten gör det både lättare för våra medlemmar att kolla upp potentiella arbetsgivare, och för kunder att hitta seriösa företag, säger Johan Lindholm förbundsordförande Byggnads.

Anlitar man ett företag som tecknat och följer kollektivavtal kan man vara säker på att de anställda har rätt till bra villkor och rätt utbildningar. De är garanterade löneökningar och andra anställningsvillkor i avtalet som till exempel arbetstidsförkortning, försäkringar och tjänstepension.

Kollektivavtalskollen innehåller tusentals företag över hela Sverige och listan växer i takt med att Byggnads tecknar nya avtal.

– Jag vet att en sådan här tjänst har varit efterfrågad länge och det känns väldigt roligt att få presentera den idag. Kollektivavtal borde vara ett krav i alla upphandlingar och nu finns det ingenting att skylla på. Kollektivavtalskollen gör det lätt att göra rätt på riktigt, säger Johan Lindholm förbundsordförande Byggnads.

Regionalt
Örebronyheter

Källa Byggnads
Kolla här för att komma till Kollektivavtalskollen – byggnads.se/kollektivavtalskollen/

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in