Byråkrat släpper vinyl

Av på 6 maj, 2021

Byråkrat. är skapat och administrerat av Martin Roos. Martin spelade gitarr i Kent mellan åren 1991-1995 och var även deras manager under 15 år. Nuförtiden arbetar Martin som ledare inom Eskilstuna Kommunkoncern. Tillkomsten av Byråkrat. är sprunget ur en idé att skapa instrumental musik för kontoret. Eller om du vill – Muzak för den ensamma byråkraten. Nu släpper Martin och sitt Byråkrat en vinyl på sin tidigare hyllade EP ”Möte”.

”Med mitt tredje album ”Möte” vill jag förmedla någon slags värme, närhet och hopp. Samarbetet med Hannu gjordes på distans pga Covid19, men jag känner att vi musikaliskt är mer närmare varandra än någonsin. En ynnest att få arbeta med enligt mitt tycke Sveriges bästa gitarrist.” – Martin Roos, Byråkrat.

”Möte” släpptes i början av året och har skrivits, producerats och spelats in mellan december 2019 och december 2020. På albumet medverkar två gästmusiker – bröderna Hannu Kiviaho (Fatboy) och Heikki Kiviaho (Sator). Första låten på Epn ”Symmetri” är skriven tillsammans med Hannu. Martin hade en rå version av låten klar i slutet av december 2019 och Hannu skrev den melankoliska & mörka melodin under hans tre månader långa karantän våren 2020.

Gaffa hyllade EP:n och gav den 5 av 6 i betyg. Citat ifrån recensionen – Genom sitt utstuderade momentum och en briljant minimalism – som sannerligen trollbinder och växer till något nytt, större och viktigare vid varje lyssning. – Andreas Trella.

Vinylen finns i begränsad upplaga på: http://www.byrakrat.se

Kultur
Örebronyheter

Källa: Kulturaktiebolaget

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in