Caprice och teater skjuts fram till hösten

By on 31 januari, 2021

Pandemin fortsätter att skjuta fram kulturevenemang till bättre tider. Manskören Harmoni skjuter fram sin Caprice ännu en gång – från 10 april till lördag 6 november. Riksteatern har sin turnéstart tidigast 22 mars vilket innebär att ”Britt-Marie var här” med Marianne Mörck som skulle ha spelats i Lindesberg 18 mars skjuts upp till hösten.

Manskören Harmoni meddelar: ”Bäste Capricebesökare. Vi ser det som uteslutet att evenemang med publik på ca 2.000 personer per föreställning kan genomföras i april. Med respekt till såväl medverkande som publik vill vi i god tid meddela att Capricen på nytt skjuts framåt. Nytt datum är lördag 6 november 2021. Den/de Capricebiljetter som är inköpta till Caprice 2020 gäller vid ovanstående datum.” Den ursprungliga Capricen skulle ha hållits 18 april 2020 men flyttades först fram till 31 oktober 2020, därefter till 10 april 2021 och nu till 6 november 2021.

Riksteatern meddelar: ”Av omtanke om dig har vi gjort viktiga förändringar i vårens turnéplaner. I skrivande stund planerar vi för att börja turnera igen den 22 mars, vilket innebär en rad olika justeringar beroende på teater- och dansproduktion.Kort sagt så utgår de föreställningar som var planerade fram till och med 21 mars helt”. För Lindesbergs Riksteaterförening innebär det att föreställningen ”Britt-Marie var här” med Marianne Mörk torsdag 18 mars ställs in och återkommer i höst.

Lindesbergs Riksteaterförening hoppas – men kan inte garantera – att övriga föreställningar under våren kan genomföras som planerat: 18 april: ”Nils Ferlin & Klara-bohemerna” med Daniel Scherp och Kalle Källman i Vedevåg och 9 maj: ”Kartan över oss – en hörlursvandring” i Lindesberg (som återkommer flera gånger senare).

Kultur | Länet
Örebronyheter

Källa: LindeKultur

You must be logged in to post a comment Login