Capricorn släpper albumet For The Restless

By on 20 oktober, 2021

Uddevallabandet Capricorn är tillbaka med sin andra fullängdare, For The Restless, som bjuder lyssnaren på 10 spår av brinnande rock n´roll. Sångaren och gitarristen Kristoffer Ekberg, basisten Pontus Blom och gitarristen Peter Söderberg har inför denna skiva fått förstärkning av trummisen Tomas Eriksson från Imperial State Electric och Captain Murphy. For The Restless, uppföljaren till 2019 års debut Soul Engine, är Capricorns första släpp på Wild Kingdom.

Calle Schewen (Wild Kingdom/Sound Pollution) kommenterar signingen:

-Jag träffade Kristoffer & Pontus när de spelade tillsammans med Strängen. Efter att Robert tragiskt gick bort gjorde vi tillsammans klart ”Rock På Svenska” och vi gjorde två hyllningsspelningar till Robert. Jag gillade Capricorns debutplatta skarpt och när de sen spelade upp sin nya skiva kände jag att det var dags att ge dom ett hem på ”Wild Kingdom.

Capricorn grundades 2015 av Kristoffer Ekberg som nominerats till ”Stämskruven”, ett pris som delas ut till minne av Robert ”Strängen” Dahlqvist.

Så här säger bandet om samarbetet & den kommande skivan:

– Det känns otroligt kul att släppa denna skiva på Wild Kingdom / Sound Pollution, en etikett som har släppt många grymma album genom åren. En stor ära att få vara en liten del av den historien!

-På den här skivan har verkligen låtskriveriet varit i fokus och det känns när man lyssnar igenom hela albumet från start till mål. Den låter stort, och Frans Hägglund som mixade skivan har gjort ett fantastiskt jobb.

”For The Restless” är mixad av Frans Hägglund i Riddarborgen, och mastrad av Magnus Lindberg i Redmount Studios.

Capricorn – For The Restless – släpps den 25 mars 2022 på Wild Kingdom Records!

Kultur
Örebronyheter

Källa: Sound Pollution Distribution

You must be logged in to post a comment Login