Catarina Hällzon ställer ut smyckeskonst i Vilnius

By on 2 oktober, 2022
Foto: LindeKultur

Catarina Hällzon (Lindesberg) har med sitt arbete Back to my Roots blivit inbjuden till Vilnius (Litauen) för en soloutställning under 6:th Contemporary Metal Art Biennial som pågår 30 september-31 november under namnet Memory of a place. 

Catarina Hällzon är jewelleryartist – konsthantverkare med fokus på unik produktion av smycken och smyckeskonst – som flyttade till Lilla Björnhammarn utanför Lindesberg för ett par år sedan.

På soloutställningen i Vilnius visar Catarina ”morfars näver”-smycken som tar avstamp i traditionella näver och rotslöjdstekniker. 

”Näverflätningstekniken är en traditionell teknik som gynnat oss väl i många år. Kanske behöver vi inte närvret på samma sätt i vår vardag idag – men vi behöver inte låta gamla traditionella tekniker falla i glömska. Genom att använda traditionell hantverkskunskap i ett konstnärligt undersökande förenar jag i nya uttryck på den samtida smyckekonstscenen”.

Silversmideskurser hösten 2022

Under hösten 2022 håller Catarina Hällzon två helgkurser och ett prova på-tillfälle i Lilla Björnhammarn utanför Lindesberg.

Helgkurser: 29-30 oktober respektive 26-27 november kl 10:00-15:30 alla dagar.

Prova på: 4 december kl 12-15.

Kultur | Örebro län
Örebronyheter

Källa: LindeKultur

You must be logged in to post a comment Login