Cherrie ute med nytt album

Av på 6 juni, 2021
Bild: Paul Edwards

Cherrie slår ett slag för kvinnorna i sitt liv: “Mina bästa vänner, min syster och min mamma är det här albumets inspirationskälla.”

“Naag Nool” betyder “en kvinna som lever” – något som RnB-drottningen Sheriihan Hersi har inspirerats av under arbetetsprocessen av sitt tredje studioalbum.

“Det här är en insikt jag har kommit till i år, när jag fyller 30 år. Jag är mer trygg i mig själv och jag ser alla kvinnor gå igenom liknande resor i sina liv. Det finns många ensamstående mammor i min omgivning och genom dem har jag förstått innebörden av att vara en kvinna som lever, att inte ha samma förutsättningar som många andra men att ändå göra något fint för både andra och mig själv.” berättar Cherrie.

Cherrie debuterade starkt med “Sherihan” 2016 och har sedan dess kommit att turnéra Europa runt med världsstjärnan Stormzy, släppa en låt med Kehlani, gästa Nines kritikerrosade album “Crabs in a bucket” – som låg etta på den brittiska Billboard-listan – och bli en av musik-Sveriges klarast lysande stjärnor. Hennes musik har kommit att bli en kulturell markör för den somaliska diasporan och har spelats från Toronto i norr till Accra i syd, Los Angeles i väst till Seoul i öst – utan att hon någonsin har behövt kompromissat med sig själv.

“Jag hoppas att folk skapar sina egna minnen och relaterar sina egna känslor och erfarenheter till det här albumet, men de som har varit med från början kommer förstå att jag har vuxit och är mer trygg i mig själv.” säger Cherrie om sitt kommande album.

Med en Grammis, en P3 Guld-utmärkelse och Stockholm stads hederspris på prishyllan har inget album handlat mer om att ge lyssnarna både det de behöver och det de vill ha.

“Det här är musik som mina lyssnare kan trösta sig med, som de kan leva med, skapa minnen med.”

Förutom lanseringen av albumet “Naag Nool” väntar ytterligare saker för Cherrie framöver.

“Jag har jobbat mycket bakom kulisserna i år med en hel del projekt som inte har någon musikalisk anknytning. Mäktiga saker. Jag kan inte gå in på detaljer än och jag längtar efter dagen då jag får dela allt med er.”

“Naag Nool” släpptes 4 juni och är producerat av Pontus Persson, Elias Kapari, Amr Badr, Filip Hunter och John Alexis. Låtarna är skrivna av Cherrie, Leslie Tay, Sonny Fahlberg och Christian Ramirez. Medverkar gör Jamkid och Pontus Persson.

Kultur | Regionalt
Örebronyheter

Källa Warner Music

Du måste logga in för att lämna kommentarer Logga in